Avem nevoie de o dezbatere reală în România pe subiectul autonomiei

Am înţeles că UDMR îşi va publica în curând proiectul de autonomie pentru ca acesta să intre în dezbatere. Este necesară o dezbatere reală în care toţi românii să se poată exprima clar pe această temă. 

Ca sociolog, cred că agenda publică din România ar trebui să se concentreze în această perioadă preponderent pe teme cum ar fi să răspundem întrebării românilor despre ce fel de societate vrem să construim, să le spunem cum putem ajunge la o calitate a vieţii europeană, cum putem crea mai multe locuri de muncă…acestea sunt principalele teme de interes public.
Politica noastră externă are drept certitudine drumul nostru european şi transatlantic. De aceea, dezbaterea despre autonomie nu trebuie să fie una care să ridice teme conflictuale, extremiste. Sunt convins că şi colegii noştri de la UDMR vor un dialog civilizat pe această temă.
Cetăţenii români, inclusiv românii de etnie maghiară, sunt cu toţii cetăţeni români şi europeni. Pentru toţi românii sunt fundamentale valorile acestui neam, ceea ce ne defineşte ca naţiune.
Sunt convins, de exemplu, că orice român de etnie maghiară ţine cu echipa naţională a României dacă avem un meci de fotbal cu selecţionata Ungariei. Este un lucru firesc pentru orice cetăţean român, indiferent de etnie.

Autor

Urmărește știrile PSNews.ro și pe Google News

Citește și:

Media PNL