Băsescu, contrazis de propriul consilier

Deși președintele Traian Băsescu a declarat în cadrul unei conferințe de presă de la Palatul Cotroceni că poziția oficială a României față de situația din Ucraina că nu apreciază că ar fi vorba de o invazie, unul dintre consilierii prezidențiali pe probleme de politică externă afirmă că „nu se poate numi altfel” decât invazie, ceea ce se întâmplă la granița țării.

Iulian Chifu, consilier prezidențial pe probleme de politică externe și-a exprimat punctul de vedere afirmând că în Ucraina este invadată de Rusia.

 

Rusia a invadat Ucraina. Nu pot folosi un alt cuvânt decât invazie. Este opinia mea. Când atât de mulți oameni trec granița, oameni în uniforme, cu arme, cu armament greu, cu muniții”, a afirmat acesta pe pagina de Facebook.

CHIFU

 

 

Pozitia Romaniei cu privire la evenimentele din Ucraina de Est. Nu suntem in fata unei invazii, ceea ce se petrece in estul Ucrainei este o escaladare semnificative a sprijinului pe care Rusia il acorda separatistilor.

Sprijinul se manifesta prin doua modalitati: infiltrarea de militari specialisti si transferul tot mai masiv de tehnica de lupta de ultima generatie catre separatisti. Putem aprecia ca urmare a escaladarii sprijinului, practic se produce o debalansare a raportului de forte in favoarea separatistilor. Va duce la stoparea ofensivei ucrainene. Ucraina se afla in dificultate pe frontul de est, mijloace suplimentare sunt necesare”, a declarat Băsescu joi, 28 august, în cadrul conferinței de presă de la Cotroceni.

Autor

Urmărește știrile PSNews.ro și pe Google News

Citește și: