Brăila: Angajați și utilaje ale Companiei de Utilităţi Publice, la muncă pe moșia şefului

braila
foto: debraila.ro

Timp de două zile, angajați și utilaje ale Companiei de Utilități Publice „Dunărea” s-au aflat pe proprietatea lui Silviu Mangiurea, directorul general al companiei. Terenul pe care este construită vila cu o suprafață de 160 mp se întinde între două străzi – Calea Galați si strada Arțarului.

DEBRAILA.ro publică în exclusivitate fotografii în care apar angajați îmbrăcati cu însemnele CUP „Dunărea”, folosind utilaje cu „APA” pe plăcuțele de înmatriculare, muncind intens pe moșia lui Mangiurea, într-o zonă care nu este circulată – mai exact în spatele vilei, pe o ieșire blocată cu o poartă, care asigură legătura între grădină și livadă și o stradă neasfaltată de la marginea municipiului Brăila.

5 decembrie
Totul s-a întâmplat pe 4 și 5 decembrie, încă de la primele ore ale programului, când muncitorii de la CUP „Dunărea” au curățat grădina de crengi și trunchiuri de copaci, rupte, cel mai probabil, în urma viscolului de la sfârșitul lunii trecute.

Pe 4 decembrie, angajații companiei conduse de Mangiurea au încărcat, cu ajutorul unui mini-buldoexcavator, lemnele într-un camion al CUP. Pe 5 decembrie, făceau același lucru, însă în dreptul porților din spatele moșiei directorului general nu se mai afla camionul, ci un tractor cu remorcă, tot al CUP „Dunărea”.

Practic, în timpul programului, în două zile consecutive, cel puțin șase angajați ai CUP „Dunărea” au muncit pentru Silviu Mangiurea, directorul general al companiei, chiar pe proprietatea acestuia, folosindu-se de utilaje care se află în proprietatea CUP.

Pe 5 decembrie, la ora 11:00, o parte din angajați, după cum se observă în fotografii, chiar luau masa pe aleea de acces în grădină și livadă, aflându-se într-o pauză. Porțile de pe strada Arțarului erau larg deschise, în contextul în care, cum am menționat anterior, vorbim de o zonă slab circulată, de la periferie.

Potrivit imaginilor din satelit furnizate de Google, dar și a celor de la „Cadastru”, proprietatea directorului general al CUP „Dunărea” se întinde din Calea Galați, la ieșire din municipiul Brăila spre Baldovinești, până pe strada Arțarului, iar aleea dintre grădină/livadă și strada Arțarului este în formă de „L”.

Pe această alee, în spatele porților, pe proprietatea lui Mangiurea, se aflau muncitorii și mini-buldoexcavatorul, iar lemnele erau aduse din grădină și livadă, o zonă care nu poate fi fotografiată din stradă tocmai din cauza formei „L” a căii de acces.

După ce am surprins imaginile, l-am contactat telefonic pe Silviu Mangiurea (foto), întrebându-l inițial doar dacă proprietatea unde locuiește are o ieșire și pe strada Arțarului.

foto: debraila.ro

„Pot să am. De ce? (n.r. DEBRAILA.ro: Spuneți-ne întâi dacă aveți și o să continuăm firul poveștii… ) Da, am și o ieșire pe Arțarului”, ne-a răspuns Mangiurea, vizibil nedumerit.

Atunci când i-am spus despre imaginile în care apar angajați și ultilaje CUP „Dunărea” pe proprietatea sa, directorul companiei a făcut o pauză de câteva secunde bune, iar apoi ne-a mărturisit că „un bătrân” – despre care am aflat apoi că ar fi îngrijitorul curții – „a făcut vreo prostie”.

Mangiurea a negat vehement că are cunoștință despre faptul că angajații CUP munceau în folosul și pe proprietatea sa, aruncând vina pe „bătrân”, deși i-am subliniat că vorbim de două zile consecutive si că, astfel, este imposibil să fie străin de această situație.

Citeşte mai mult aici

Autor

  • Adrian Pavel

    Adrian Pavel, redactor PS News. Cu o experienţă de peste 10 ani în presă, Adrian Pavel se descrie ca fiind un împătimit al noutăţilor, practic dependent de ştiri. Încearcă de fiecare dată să fie la curent cu tot ceea ce se întâmplă în ţară şi în străinătate şi să ofere cele mai calde informaţii cititorilor. Este adeptul zicalei „Nimeni nu e sărac cu duhul, e doar mai puţin informat”.

Urmărește știrile PSNews.ro și pe Google News

Citește și: