UPDATE CNA se mută la DNA. Laura Georgescu, șefa CNA, pusă sub urmărire de DNA

Preşedinta CNA, Laura Georgescu, a declarat, vineri, la ieşirea de la DNA, că procurorii i-au adus la cunoştinţă că are calitatea de suspect în dosarul de corupţie de la instituţia pe care o conduce şi că infracţiunea este de abuz în serviciu.

Ea a precizat că nu-şi va da demisia din funcţie.

.Laura Georgescu, șefa CNA, a fost pusă sub urmărire de către procurorii DNA în cazul acordării licenței pentru televiziunea patronată de Gheorghe Ștefan ”Pinalti”. În același dosar este implicat și deputatul PSD, Viorel Hrebeciuc, cel care a aflat ieri că este pus sub urmărire de DNA, dar și Narcisa Iorga, un alt membru CNA.

Laura Georgescu este în acest moment la audieri la sediul DNA.

Acuzația adusă de procurorii anticorupție este cea de instigare la folosirea influenței.

De menționat că în aceste zile se desfășoară cea de-a şasea reuniune a Forumului Central European al Autorităţilor de reglementare din domeniul audiovizual (CERF) se desfăşoară, de miercuri până vineri, la Bucureşti, fiind organizată de Consiliul Naţional al Audiovizualului (CNA). În acest context, această reuniune atât de importantă trece în plan secund.

În același dosar, a fost pusă ieri sub urmărire și Narcisa Iorga, alt membru al CNA. ”IORGA NARCISA – CLEMENTINA, membru al Consiliului Naţional al Audiovizualului (C.N.A.), sub aspectul săvârşirii infracţiunii de instigare la infracţiunea de folosire a influenţei ori autorităţii în scopul obţinerii pentru sine sau pentru altul de bani, bunuri sau alte foloase necuvenite, de către o persoană ce deţine o funcţie de conducere într-un partid”, se arată în comunicat DNA remis ieri publicității.

În cazul lui Hbreneciuc, procuorii DNA au transmis următoarea informare: ”HREBENCIUC VIOREL, deputat, membru în Comitetul Executiv Naţional al unui partid (organ de conducere şi de decizie al partidului), sub aspectul săvârşirii infracţiunii de folosire a influenţei ori autorităţii în scopul obţinerii pentru sine sau pentru altul de bani, bunuri sau alte foloase necuvenite, de către o persoană ce deţine o funcţie de conducere într-un partid prev. de art.13 din Legea nr.78/2000

În cauză există elemente din care rezultă suspiciunea rezonabilă ce conturează următoarea stare de fapt: 
La cererea unei persoane care, direct sau indirect, prin intermediul membrilor familiei sale sau al apropiaţilor, controlează o societate comercială deținătoare a unui post de televiziune, deputatul Hrebenciuc Viorel s-a implicat nemijlocit în realizarea de demersuri pentru a determina funcţionari din cadrul Consiliului Naţional al Audiovizualului (C.N.A) ca instituţia ce reprezintă singurul organ de reglementare în domeniul audiovizualului să revină asupra unei decizii prin care a fost retrasă licenţa pentru postul de televiziune respectiv.”

Autor

Urmărește știrile PSNews.ro și pe Google News

Citește și:

Media PNL