DEZVĂLUIRI INCENDIARE despre încrengăturile politico- financiare ale noului ”client” al DNA, Mircea Moloț

Baronul PNL de Hunedoara, liberalul Mircea Moloț, a fost astăzi vizitat de procurorii DNA, atât la sediul Consiliului Județean, cât și la locuința acestuia. Există suspiciuni ale procurorilor DNA asupra lui Moloț privind fapte de corupție din perioada 2011-2014.

Citește și: Nouă lovitură a DNA. Baron PNL, în vizorul procurorilor

PSnews.ro v-a prezentat la sfârșitul lunii august o serie de dezvăluiri despre activitatea din ultimii 10 ani a lui Mircea Moloț, șeful CJ Hunedoara și președinte al PNL Hunedoara.

Jurnalistul Silviu Mănăstire a dezvăluit în cadrul emisiunii Dosarul Zilei, de la RTV, informații despre cum unul din cei mai influenți lideri ai PNL, Mircea Moloț a pus la punct, pe parcusul ultimilor 10 ani, o adevărată caracatiță politico- financiară care ar fi fraudat milioane de euro destinați modernizării drumurilor județene.

Pe parcursul ultimilor 10 ani, baronul PNL al Hunedoarei, din poziția de șef al Consiliului Județean, a cheltuit an de an sume considerabile de bani pentru reabilitarea și modernizarea drumurilor din acest județ.

Pentru a reuși să ajungă să pună mâna pe milioanele de euro destinate asfaltarilor, Moloț, alături de alții șefi din cadrul CJ Hunedoara ar fi pus la punct un mecanism ingenios de sifonare a banilor.

Banii alocați reparatiilor de drumuri erau cheltuiti prin compania Drumuri si Poduri SA Deva, o companie de stat, aflat în subordinea directă a consiliului județean Hunedoara, așadar în subordinea lui Moloț. Conform datelor oficiale, în 2011, compania în cauză a intrat în faliment cu datorii de peste 10 milioane de euro, ceea ce era extrem de greu având în vedere că spre această instituție era virate sume impresionante de bani.

Insa, utilajele societații și activele ei cele mai bune au fost preluate de compania privată DRUPO SRL, deținută de un anume afacerist Gabriel Doda. Acest Doda ar fi protejatul PSD, mai exact al viceprimarului PSD al orasului Deva, Ovidiu Mos, dezvăluie Silviu Mănăstire.

Gabriel Doda este ”abonat” la banii publici destinați asfaltarilor, încă de la inceputul anilor 2000, cu ajutorul PSD. Baronul PNL Mircea Moloț a participat tacit  la toate afacerile lui Doda, având în vedere că până de curând liberalul a condus județul alaturi de PSD-iști.

În 2013, procurorii l-au arestat pe afaceristul Gabriel Doda, dar și pe viceprimarul orașului Deva, Ovidiu Moș, cel care îl ajuta și proteja pe afacerist. Acuzatiile aduse de procurori au fost legate de evaziune fiscală și respectiv constituirea unui grup de crimă organizată.

Conform documentelor oficiale, compania de constructii DRUPO, controlată de Doda, a încasat în ultimii 7 ani, de la Consiliul Județean Hunedoara, deci cu semnătura lui Mircea Moloț, circa 100 de milioane de euro din contracte publice. Totuși, baronul PNL din acest județ, observând că cel căruia îi încredințează așa sume uriașe de bani devine tot mai apropiat de PSD, Moloț a decis că este momentul să se debaraseze de Doda și astfel pe harta politico- financiară a județului Hunedoara a apărut o altă firmă, care ușor-ușor a devenit abonată la banii Consiliului Județean.  Noua firmă ”de casă” a lui Moloț ar fi controlată prietenii si subordonatii sai politici.

”Astfel, ca în basmele copilariei, în micul sat Vîşca, din comuna Vorţa, de care sigur nu ati auzit, exista o mică societate de construcții, numită Trans Construct Import Export SRL. Firma cu pricina este deținuta de un anume domn Emanoil Milică Pup – acest Milica, care nu ne spune nimic, a încasat însa peste 40 de milioane de euro de la consiliul judetean Hunedoara.

Firma de la țară deținută de Milică Pup a inceput din 2006 sa se umfle ca voinicul din poveste. In intervalul 2009 – 2011, firma de la Vîşca a incasat de la instituția condusă de șeful său politic Moloț peste 140 de milioane de lei. În anii următori, Moloț le-a servit alte și alte contracte de milioane. Să tot faci afaceri în satul Vişca! În final, afacersitul Pup a devenit viceprimarul comunei natale Vorţa. Vă dati seama, care este șansa statistică, ca o firmă de la țară cu câțiva angajați să încaseze zeci de milioane de euro de la stat!!!”, a dezvăluit jurnalistul RTV, Silviu Mănăstire.

Totuși, asupra baronului PNL de Hunedoara, Mircea Moloț, au apărut deja acuzațiile că ar fi platit ilegal bani grei acestei firme ”de casă” Trans Construct Import Export SRL – pentru lucrari de drumuri pe care nu le-a executat nici până în ziua de astăzi.

Pe lângă aceste acuzații, șeful liberal al județului Hunedoara mai are un proces de incompatibilitate cu ANI, dar și alte cateva acuzații că i-ar fi virat sume mari de bani publici din conturile instituției pe care o conduce, chiar către ginerele său, care evident are si el firmă de constructii.

P.S. ”Nu tot ce este bagat in asfalt, dl Molot, este ingropat pentru vesnicie”- Silviu Mănăstire

Autor

Urmărește știrile PSNews.ro și pe Google News

Citește și:

Media PNL