Dosarul lui Radu Mazăre privind retrocedări ilegale de terenuri, amânat

Judecătorii Curții de Apel București au amânat pentru 16 septembrie dezbaterile în dosarul în care primarul Constanței, Radu Mazăre, este acuzat că ar fi retrocedat ilegal mai multe terenuri. Avocații au cerut, marți, magistraților amânarea dosarului pe motiv că nu ar fi avut timp să ia la cunoștință obiecțiunile ridicate de procurorii anticorupție față de raportul de expertiză.

‘Expertiza efectuată de expertul desemnat de către instanţă scrie că eu şi toţi cei acuzaţi nu am retrocedat şi nu am vândut nici un metru pătrat din domeniul public al statului, aşa cum acuză DNA, care îmi pune un prejudiciu de 80 milioane de euro’, a declarat Radu Mazăre.

În octombrie 2008, Radu Mazăre a fost trimis în judecată de DNA, alături de alte 36 de persoane, în legătură cu restituirea şi atribuirea nelegală a unor întinse suprafeţe de teren intravilan din Constanţa, Mamaia, plajă şi faleză.

Potrivit DNA, prin faptele săvârşite de cei 37 de inculpaţi s-ar fi cauzat un prejudiciu în valoare de aproximativ 114 milioane euro, dintre care 77,77 milioane euro reprezintă prejudiciu în dauna statului şi 36,16 milioane euro prejudiciu în dauna municipiului Constanţa.

 

Autor

Urmărește știrile PSNews.ro și pe Google News

Citește și: