Ambasadorii arabi la Bruxelles cer UE să intervină pentru o încetare a focului în Fâșia Gaza

Sursa foto: Euronews

Ambasadorii ţărilor arabe la Bruxelles au cerut joi Uniunii Europene să solicite o încetare a focului în Fâşia Gaza şi să facă tot posibilul pentru oprirea imediată a violenţei împotriva populaţiei, după atacul lansat pe 7 octombrie de gruparea Hamas asupra Israelului, urmat de represaliile militare israeliene, transmite agenţia EFE.

„Trebuie făcut totul pentru oprirea masacrului în Gaza şi salvarea civililor”, a declarat la o conferinţă de presă ambasadorul Palestinei în capitala belgiană, Abdalrahim Alfarra.

Reprezentanţii diplomatici ai ţărilor arabe au spus că sunt în contact cu autorităţile europene pentru „a se respecta dreptul internaţional” şi au amintit în acest sens de „principiile fondatoare” ale UE.

Ei le-au cerut europenilor să acţioneze pentru încetarea „imediată” a agresiunii israeliene în Fâşia Gaza, deschiderea punctelor de frontieră pentru intrarea ajutoarelor umanitare în teritoriul asediat de armata israeliană, luarea măsurilor adecvate pentru împiedicarea strămutării forţate a populaţiei palestiniene în afara Fâşiei Gaza şi realizarea unei păci juste, durabile şi globale prin revenirea la frontierele din anul 1967 cu Ierusalimul capitală a unui stat palestinian.

Întrebat despre autorii bombardamentului asupra spitalului Ahli Araba, unde au murit sute de persoane, ambasadorul palestinian a cerut presei „să nu mai urmărească minciunile israeliene”.

Citește mai mult AICI

Autor

Urmărește știrile PSNews.ro și pe Google News

Citește și: