Atacuri cibernetice în Rusia. Hackerii ucraineni au piratat sistemul de vot electronic

Sursă foto: X

Specialişti în cibernetică ai serviciului secret militar ucrainean (HUR) au piratat sistemul care asigură „votul” electronic în așa-zisele alegeri prezidenţiale din Federaţia Rusă.

Știrea cu privire la rolul HUR în piratarea „votului” electronic în Rusia a fost publicată sâmbătă de Ukrinform la scurt timp după ce partidul Rusia Unită, care asigură baza electorală a regimului Putin, a acuzat că a fost ţinta unor atacuri informatice, relatează Agerpres.

Potrivit unor surse citate de Ukrinform, IT-iștii HUR au reuşit să pătrundă în „toate sistemele de protecţie” şi îşi vor continua atacurile până la închiderea „secțiilor de votare” în Rusia.

Şefa Comisiei Electorale Centrale (CEC) din Rusia, Ela Pamfilova, o acolită a lui Vladimir Putin, a susținut vineri că au fost dejucate circa 10.500 de atacuri împotriva sistemului de vot electronic de la deschiderea urnelor.

Rusia Unită, partidul lui Putin, a transmis sâmbătă că a fost ţinta unor atacuri de tip DDoS (denial of service) la scară largă asupra tuturor serviciilor sale electronice. Potrivit Reuters, Rusia Unită şi-a suspendat serviciile online neesenţiale.

Putin, care se prezintă „independent” deși este susținut de partidul Rusia Unită, a acuzat Ucraina că încearcă să saboteze așa-zisul scrutin prezidenţial din Rusia desfăşurat în premieră pe parcursul a trei zile, între 15-17 martie.

Aceste pretinse alegeri sunt organizate de Kremlin doar pentru a-l legitima pe Vladimir Putin la conducerea Rusiei. Trei „contracandidați” comozi au fost acceptați pentru a da impresia de concurență. Niciunul nu a adresat critici la adresa lui Putin și s-au pronunțat pentru agresiunea militară împotriva Ucrainei.

Citește mai mult AICI

Autor

Urmărește știrile PSNews.ro și pe Google News

Citește și:

Media PNL