Bruxelles salută rezoluţia Consiliului de Securitate al ONU care cere o încetarea imediată a focului în Gaza

Sursa foto: Twitter
Sursa foto: X

Preşedinţii Comisiei Europene, Ursula von der Leyen, Consiliului European, Charles Michel, şi Parlamentului European, Roberta Metsola, au salutat luni rezoluţia Consiliului de Securitate al ONU care solicită pentru prima dată o încetare a focului în războiul din Fâşia Gaza, relatează EFE.

„Salut adoptarea de către Consiliul de Securitate al ONU a rezoluţiei prin care se solicită încetarea imediată a focului în Gaza şi eliberarea imediată şi necondiţionată a tuturor ostaticilor. Punerea în aplicare a acestei rezoluţii este vitală pentru protecţia tuturor civililor”, a transmis von der Leyen într-un mesaj pe reţeaua de socializare X.

De asemenea, Charles Michel a salutat votul din Consiliul de Securitate şi a precizat că „este urgent” ca rezoluţia să fie pusă în aplicare, în timp ce Metsola a spus că este un „pas semnificativ” care „trebuie acum pus în aplicare”.

În aceeaşi ordine de idei, Înaltul Reprezentant al UE pentru afaceri externe, Josep Borrell, a declarat că „este nevoie de o punere în aplicare urgentă din partea tuturor” părţilor.

Citeste mai mult AICI

Autor

Urmărește știrile PSNews.ro și pe Google News

Citește și:

Media PNL