CEO-ul Boeing va primi compensaţii de aproape 33 de milioane de dolari pentru 2023

Boeing 737 Max
Sursa foto: Facebook - The Boeing Company

Pachetul salarial pentru 2023 al CEO-ului Boeing, Dave Calhoun, care şi-a anunţat recent plecarea în mijlocul unei crize de siguranţă a avioanelor companiei, a crescut cu aproximativ 45%, la aproape 33 de milioane de dolari, potrivit producătorului de avioane american, transmite Reuters.

Boeing a spus că o mare parte din compensaţia CEO-ului Dave Calhoun este sub formă de acţiuni, a căror valoare a scăzut după o desprindere a unui panou de uşă a unui avion 737 MAX 9, în timpul zborului, în ianuarie.

Valoarea ajustată a compensaţiei totale a lui Calhoun în 2023 este de 24,8 milioane de dolari, a spus compania într-un dosar de reglementare. Acţiunile Boeing au scăzut cu aproape 30% în acest an, deoarece compania se confruntă cu preocupările de calitate din partea autorităţilor de reglementare şi a clienţilor, în urma incidentului din 5 ianuarie care a implicat un avion 737 MAX 9 al operatorului Alaska Airlines.

Documentul nu menţionează un pachet de compensaţii de plecare pentru Calhoun, care a anunţat pe 25 martie că va demisiona din funcţia de director general până la sfârşitul anului.

În 2022, el a primit o compensaţie totală de 22,6 milioane de dolari, potrivit documentuluji.

Plăţile potenţiale de pensionare ale lui Calhoun au fost evaluate la peste 44 de milioane de dolari la sfârşitul anului 2023, arată documentul.

Producţia de avioane 737 MAX a scăzut în ultimele săptămâni, deoarece autorităţile de reglementare din SUA intensifică verificările în fabrică, iar producătorul de avioane încearcă să sporească calitatea.

Rivalul european Airbus şi-a extins avantajul pe piaţa avioanelor cu un singur culoar.

Citește mai mult AICI

Autor

Urmărește știrile PSNews.ro și pe Google News

Citește și:

Media PNL