Comemorare bizară la Roma: Sute de activişti italieni fac salutul fascist în public

Sursa foto:X

Sute de persoane au făcut salutul fascist, în weekend, la Roma, pe via Acca Larentia, în faţa fostului sediu al formațiunii neofasciste Mişcarea Socială Italiană – Dreapta Națională (MSI), un partid înfiinţat după moartea dictatorului Benito Mussolini, scrie presa italiană.

Aceștia comemorau moartea a trei activiști din cadrul Organizației de Tineret a MSI, care au fost asasinați într-un atentat al extremei stângi în 1978.

„Era ca în 1924, la apogeul perioadei fasciste”, deşi momentul a avut loc duminică, iar manifestaţia a fost filmată de către locuitorii din cartier, scrie La Stampa.

În imaginile filmate de către oamenii de la ferestre apar sute neofascişti care ridică braţul şi strigă „presente”, într-un moment cu puternice accente militare.

Adunarea a avut loc după „comemorările oficiale”, la care au participat preşedintele regiunii Lazio, Francesco Rocca, şi consilierul însărcinat cu Cultura al oraşului Roma, Miguel Gotor, care au depus coroane, potrivit publicației La Stampa. În timpul comemorării, Rocca a evidențiat că este de datoria tuturor să își amintească de acești tineri „care au murit din cauza urii ideologice care a otrăvit anii de plumb”

„Nu sunt morți de mâna a doua, toate victimele trebuie respectate, de dreapta și de stânga”, a mai spus acesta

Citește mai mult AICI

Autor

Urmărește știrile PSNews.ro și pe Google News

Citește și:

Media PNL