Emmanuel Macron îi ţine partea lui Depardieu: „O insultă”, „josnic”, „anacronic”

Emmanuel Macron
Sursa foto: Emmanuel Macron

Preşedintele Republicii franceze Emmanuel Macron şi-a desfiinţat ministrul Culturii în emisiunea „C à Vous” şi, în faţa „erei suspiciunii”, a reiterat prezumţia de nevinovăţie în ceea ce-l priveşte pe actorul Gérard Depardieu, atrăgând furia unei părţi a stângii şi a Fundaţiei Femeilor.

Macron a declarat miercuri că Legiunea de Onoare este un ordin care „nu este acolo pentru a face morală”, denunţând în acelaşi timp „o vânătoare de bărbaţi” împotriva actorului Gérard Depardieu, după difuzarea unui documentar TV şocant despre starul francez de cinema. „Există un lucru în care nu mă veţi vedea niciodată, şi anume vânătoarea de bărbaţi. Urăsc asta”, a răspuns şeful statului la postul de televiziune France5.

Ministrul Culturii, Rima Abdul Malak, a anunţat vineri, la acelaşi post de televiziune, că o „procedură disciplinară” va fi iniţiată de Marea Cancelarie a Legiunii de Onoare împotriva actorului, care face obiectul a două plângeri în Franţa pentru viol şi agresiune sexuală, fiind anchetat într-unul dintre cele două cazuri. Actorul respinge aceste acuzaţii.

Citeste mai mult AICI

Autor

Urmărește știrile PSNews.ro și pe Google News

Citește și:

Media PNL