Competiție de fațadă la USR? Cu cine vrea Drulă să câștige Primăria Sibiu

Sigla USR
Sursa foto: INQUAM PHOTOS / OCTAV GANEA

USR și-a desemnat candidatul pentru Primăria Sibiu. Potrivit presei locale, acesta este Ruxandra Cibu Deaconu, președinte USR Județul Sibiu și consilier județean.

„Îmi face o bucurie să o anunț pe Ruxandra Cibu candidata noastră la Primăria Sibiu. Aseară, la adunarea generală a filialei municipale a fost desemnată candidat. Este un om curajos, un lider important, o femeie a acțiunii în acest oraș, în munca pe car o face în viața privată, pentru acest oraș,” a spus joi într-o conferință de presă Cătalin Drulă, președintele USR.

Cine este Ruxandra Cibu Deaconu

Potrivit declarației sale de avere, Ruxandra Cibu Deaconu, deține o casă de locuit de 93 de metri pătrați în Sibiu și un apartament de 56 de metri pătrați tot în Sibiu. Pe lângă acestea, candidatul USR mai deține un teren intravilan de 455 de metri pătrați în Sibiu.

Ruxandra Cibu Deaconu deține două autoturisme, Skoda și Dacia și un alt mijloc de transport, marca Peugeot. Potrivit declarației de avere, aceasta mai deține monede de aur și de argint, dobândite în 2010, care valoarea 18.000 de euro. În conturi, Ruxandra Cibu Deaconu deține peste 35.000 de euro. Totodată, aceasta are numeroase investiții în companii precum Romgaz, Nuclearelectrica, Transgaz sau OMV Petrom.

Ruxandra Cibu Deaconu a câștigat 12.500 de lei pe lună ca manager de proiect la Oracle Global Services și 1.600 de lei indemnizație de consilier județean.

Un singur contracandidat de decor

Ruxandra Cibu Deaconu este președinta filialei județene a USR Sibiu și consilier județean, aleasă în 2020. Interesant este că în competiția internă, singurul ei contracandidat a fost Ciprian Horșia, în vârstă de 41 de ani. Acesta pare a fi fost mai degrabă un candidat de decor. Acest lucru stârnește din nou controverse, ținând cont că a existat deja o discuție serioasă legată de modul în care USR și-a ales candidații la alegerile europarlamentare. Totodată, merită subliniat că Ruxandra Cibu Deaconu este practic într-o funcție publică de doar trei ani de zile, timp în care practic a fost propulsată pe post de candidat la primărie. USR justifică această mutare prin competențele extraordinare pe care Ruxandra Cibu Deaconu le-ar fi acumulat în doar 3 ani de zile.

Potrivit comunicatului transmis de USR, direcțiile pe care candidata la primărie își va baza programul politic sunt unele sensibile pentru oraș: străzi, educație, sănătate.

„Îmi place să spun că Sibiul este o lecție de viață pentru oricine este pregătit să o învețe. Dar, în același timp, Sibiul trebuie să meargă mai departe, să nu stagneze, pentru că astăzi, din multe puncte de vedere, Sibiul bate pasul pe loc. De aceea vreau să fiu în mijlocul acestui nou capitol al orașului, un capitol pe care l-aș numi Sibiul puternic, Sibiul oamenilor”, a declarat Ruxandra Cibu-Deaconu în conferința de presă de lansare a candidaturii.

„Îmi doresc ca Sibiul să fie orașul copiilor noștri care să nu mai plece către alte țări. Îmi doresc să fie un oraș în care toți prosperă, nu doar cei norocoși sau cu relații la partide. Un oraș care știe să-și asculte oamenii, să-i respecte și să-i pună în valoare”, a mai spus Ruxandra Cibu Deaconu.

Autor

  • Robert Manea

    Robert Manea este absolvent al Facultății de Științe Politice din cadrul Universității București și al European Academy of Diplomacy din Varșovia. Are o experiență de peste 7 ani în presa din țară, acoperind subiecte de politică internă și externă.

Urmărește știrile PSNews.ro și pe Google News

Citește și: