Dosarul 2 Mai, pe masa CSM. Judecătoarea Ioana-Ancuța Popoviciu, propusă de Inspecția Judiciară spre suspendare

Sursă foto: Freepik

Secția pentru judecători în materie disciplinară din cadrul Consiliului Suprem al Magistraturii se întrunește miercuri, 17 aprilie 2024, pentru a decide soarta judecătoarei din dosarul 2 Mai.

Ședința de judecată a Consiliului Superior al Magistraturii (CSM), la care este citată și judecătoarea Ioana Ancuța Popoviciu din cadrul Judecătoriei Mangalia, are ca scop analizarea cererii Inspecției Judiciare.

Inspectorii au deschis o anchetă disciplinară pentru Popoviciu și a cerut ca aceasta să fie suspendată, pe toată perioada anchetei.

„A fost transmisă Secției pentru judecători în materie disciplinară a Consiliului Superior al Magistraturii propunerea de suspendare din funcție a doamnei judecător Popoviciu Ioana Ancuța, din cadrul Judecătoriei Mangalia, până la finalizarea procedurilor disciplinare. Inspectorii judiciari au apreciat că exercitarea, în continuare, a funcției de către judecător ar putea afecta desfășurarea cu imparțialitate a procedurilor disciplinare și ar fi de natură să aducă atingere gravă prestigiului justiției”, au transmis reprezentanții Inspecției Judiciare.

Judecătorii CSM au convocat ședința, în regim de urgență, pentru miercuri, 17 aprilie 2024, la ora 10, dat fiind că, dacă nu iau o decizie în acest sens, la 18 aprilie 2024 ar urma să se judece ultimul termen pe fond, din dosarul acestui accident rutier care a scandalizat întreaga țară. În aceste condiții, procedura a fost urgentată.

Judecătoarea Ioana-Ancuța Popoviciu deja a admis, în ședință publică, ca Vlad Matei Pascu să fie judecat pe procedura simplificată, iar la termenul de joi urmează să audieze martori, pe latura civilă. Pentru această ședință au fost citate mai multe persoane: un tânăr care l-a cunoscut pe Vlad Matei Pascu înainte de a provoca tragedia, dar și pe părinții victimelor și pe tinerii care se aflau, în dimineața tragediei, cu studenții accidentați mortal de Vlad Matei Pascu (Roberta Dragomir și Sebastian Olariu) și care au fost, la rândul lor, răniți.

Citeste mai mult AICI

Autor

Urmărește știrile PSNews.ro și pe Google News

Citește și:

Media PNL