Fenechiu a participat la sedinţa Comisiilor Juridice din Senatul român şi Parlamentul R, Moldova. Ce s-a discutat

Daniel Fenechiu
Sursa foto: Grup PNL Senat

Daniel Fenechiu, liderul senatorilor PNL anunţă că în acest weekend a participat la sedinţa comună a Comisiilor Juridice din cadrul Senatului României şi Parlamentului R. Moldova, organizată la Slănic Moldova. În cadrul reuniunii s-a semnat Rezoluţia prin care România îşi oferă sprijinul necondiţionat în procesul de aderare a R. Moldova la Uniunea Europeană, unul din obiectivele acestei rezoluţii reprezentându-l înfiinţarea Departamentului pentru Integrarea R. Moldova în Uniunea Europeană, propunere depusă în Parlamentul României.

„În acest weekend, am participat la sedinţa comună a Comisiilor Juridice din cadrul Senatului României şi Parlamentului R. Moldova, organizat la Slănic Moldova, în judeţul Bacău. Dezbaterile celor două comisii juridice au fost concentrate pe trei priorităţi comune ale României şi R. Moldova, în speţă, legea asistentului judiciar, iniţiată de preşedinţii Comisiilor Juridice din Camera Deputaţilor şi Senatul României, Laura Vicol şi Cristian Niculescu Ţâgârlaş, care urmăreşte identificarea rapidă a practicilor judiciare pentru o rezolvare mai eficientă a cauzelor penale şi nu numai, reprezentând un suport major pentru judecători”, arată senatorul pe Facebook.

Daniel Fenechiu precizează că totodată, s-a pus accent şi pe Legea „Anastasia”, un proiect pe care l-a iniţiat împreună cu colegul meu, senatorul Robert Cazanciuc, lege prin intermediul căreia se vizează excluderea pedepsei cu suspendare pentru persoanele care au cauzat un accident rutier, fiind sub influenţa alcoolului sau substranţelor psihotrope.

„De asemenea, în cadrul reuniunii comune, s-a semnat Rezoluţia prin care România îşi oferă sprijinul necondiţionat în procesul de aderare a R. Moldova la Uniunea Europeană. Unul din obiectivele acestei rezoluţii îl reprezintă înfiinţarea Departamentului pentru Integrarea R. Moldova în Uniunea Europeană, propunere depusă în Parlamentul României”, arată Fenechiu, potrivit news.ro.

Liberalul menţionează că alte două obiective comune reprezintă actualizarea pentru anul 2023 pentru Black Sea Security Act 2022, un instrument important pentru dezvoltarea sectorului energetic al bazinului Mării Negre, iar nu în ultimul rând, se urmăreşte înfiinţarea Forumului Slănic Moldova, care va reprezenta punctul constant de întâlniri bilatere între cele două ţări.

Urmărește știrile PSNews.ro și pe Google News

Citește și: