Fraude deepfake video: Companii și persoane celebre în reclame false cu promisiuni de câștiguri uriașe

Tastatura
Sursa foto: Pixabay

Poliţia Română atrage atenţia asupra unui nou tip de fraudă în domeniul investiţiilor. Pe platformele de socializare apar reclame la servicii de investiţii financiare care folosesc fie numele unor companii cunoscute, fie pe cele ale unor personalităţi şi promit câştiguri mari pentru investiţii relativ mici, cu condiţia ca investitorii să instaleze pe device programe care permit controlul de la distanţă.

Poliţiştii atrag atenţia celor interesaţi să investească să nu instaleze astfel de programe pe computer, tabletă sau telefon. Poliţia Română anunţă că a fost sesizată cu privire la existenţa unor noi modalităţi de comitere a fraudelor cu investiţii, scrie News.ro

Cum funcționează înșelătoria

Schema folosită de către persoanele sau entităţile care utilizează această metodă este simplă: cei interesaţi să investească sunt redirecţionaţi către o pagină unde le sunt solicitate datele de contact. În continuare, sunt contactaţi telefonic de persoane necunoscute, care utilizează numere de telefon atât româneşti, cât şi din Marea Britanie.

Citeste mai mult AICI

 

Autor

Urmărește știrile PSNews.ro și pe Google News

Citește și:

Media PNL