ICR a lansat trei apeluri pentru burse destinate cercetătorilor, arhitecţilor şi profesioniştilor din diverse domenii

Sursă foto: Facebook

Opt bursieri ”Lucian Blaga”, ”Woodrow Wilson” şi ”Ion Mincu” vor beneficia de subvenţii în valoare totală de 24.000 de euro şi 42.000 de dolari, a anunţat Institutul Cultural Român.

Potrivit unui comunicat transmis sâmbătă AGERPRES, Institutul Cultural Român a lansat săptămâna aceasta trei apeluri la candidaturi pentru bursele „Lucian Blaga”, „Woodrow Wilson” şi „Ion Mincu”, destinate cercetătorilor şi arhitecţilor români, precum şi profesioniştilor din diverse domenii.

Persoanele interesate şi eligibile pot trimite dosarele de candidatură, conform calendarului aferent fiecărei burse, la adresa de e-mail [email protected].

”Prin programul de burse, care cuprinde nouă burse distincte oferite anual de ICR unui număr de 25 de profesionişti din diverse domenii, Institutul Cultural Român sprijină efortul acestora de pregătire specializată, asigurând o comunicare permanentă între diferite platforme internaţionale care să susţină şi să valorifice rezultatele muncii acestora”, arată ICR.

* Bursele „Lucian Blaga” se adresează cercetătorilor români şi constau în subvenţia pentru a efectua un stagiu de 3 luni în vederea documentării şi cercetării ştiinţifice într-o instituţie culturală dintr-o altă ţară relevantă pentru cercetările propuse. Acest program este dedicat schimburilor academice, vizând doctoranzi şi/sau cercetători consacraţi, care lucrează pe o temă de interes pentru cercetarea românească în directă legătură cu o altă temă mai largă ce presupune o perioadă de cercetare desfăşurată în mediul academic străin (universităţi, institute de cercetare, biblioteci etc.) din ţara care face obiectul cercetării candidaţilor, în vederea pregătirii lucrărilor de doctorat şi/sau a lucrărilor de cercetare ce urmează a fi publicate.

Selecţia este făcută de o comisie independentă de specialişti, pe baza dosarelor de candidatură primite, care trebuie să conţină, printre altele, două scrisori de recomandare şi scrisoarea de confirmare a/ale instituţiilor unde vor efectua stagiul de cercetare, contactate în prealabil de către candidaţi.

Domeniile pentru care se organizează evaluarea şi selecţia: cercetare şi documentare în domeniile arte vizuale, curatoriat şi critică de artă, muzeologie/muzeografie; muzică şi muzicologie; jurnalism; traduceri; arhitectură, urbanism şi design; literatură şi critică literară; patrimoniu cultural; management cultural; ştiinţe economice; ştiinţe umane şi sociale; diplomaţie culturală; schimb cultural şi/sau ştiinţific.

Data limită pentru depunerea dosarelor este 12 martie 2024, ora 16,00, ora României, şi se acordă 5.000 euro/bursă.

Citeste mai mult AICI

Autor

Urmărește știrile PSNews.ro și pe Google News

Citește și:

Media PNL