Măsuri compensatorii pentru lucrătorii mobili din transportul rutier

camioane blocate
Sursa foto: X

Autorităţile iau măsuri pentru a compensa efectele negative asupra activităţii de transport generate de întârzierea aderării la Spaţiul Schengen.

Autorităţile iau măsuri pentru a compensa efectele negative asupra activităţii de transport generate de întârzierea aderării la Spaţiul Schengen. Astfel, se va institui indemnizaţia de hrană pentru lucrătorii mobili din transportul rutier, în valoare de 40 euro pe zi, iar firmele din domeniu vor avea posibilitatea să acorde şi indemnizaţii de detaşare în limita a patru salarii de bază ale conducătorului auto. Legislaţia în acest sens a trecut ieri cu unanimitate de voturi în Senat, ca prim for sesizat.

Reporter: Alina Stănuţă – ”Povara menţinerii României în afara Spaţiului Schengen a fost dusă de mediul privat românesc, iar sectorul transporturi este cel mai puternic afectat. Pierderile cumulate estimate din cauza amânării nejustificate a aderării la spaţiul de liberă circulaţie se ridică în acest domeniu la peste 16 miliarde de euro, din 2011 până în prezent. Iniţiatorii, parlamentari PNL, arată că documentul prevede unele măsuri compensatorii, dar şi unele propuneri prin care să fie menţinut sectorul transporturi la acelaşi nivel de competitivitate cu cei din Uniunea Europeană.

Alexandru Nazare, senator PNL: ”Introducerea unei indemnizaţii de hrană. De ce? Pentru că este obligatorie la nivel european. Toate statele europene o au. Transportatorii români trebuie să prezinte distinct cuantumul de hrană pe care îl acordă şoferului. Astăzi nu o pot face, pentru că nu avem această indemnizaţie de hrană clar delimitată.”

Citește mai mult AICI

Autor

Urmărește știrile PSNews.ro și pe Google News

Citește și: