Ministrul Agriculturii: 49 de proiecte, peste un miliard de euro, în prima sesiune a Programului „InvestAlim”

Sursă foto: Facebook / Florin Barbu

Ministrul Agriculturii, Florin Barbu, spune că programul INVESTALIM este „un real succes”, deoarece procesatorii români au depus 49 de proiecte în valoare totală de peste 1 miliard de euro, incluzând și cofinanțarea, în prima sesiune de depunere de proiecte.

„Reamintesc tuturor că prin programul INVESTALIM statul român pune la dispoziție 600 de milioane de euro pentru că avem nevoie de cât mai multe unități de procesare în România. Prin acest program sprijinim înființarea și modernizarea unităților de procesare, în domenii deficitare, cum ar fi: prelucrarea și conservarea cărnii, industria peștelui, a cartofilor, domeniul prelucrării fructelor și legumelor, al sucurilor din fructe, fabricarea brânzeturilor, a uleiurilor, produselor de morărit, a pâinii sau a zahărului”, a spus ministrul.

„Ne-am luat angajamentul să întărim siguranța alimentară a României și să oferim sprijin procesatorilor pentru a avea cât mai multe produse românești pe piață. Suntem pe drumul corect! Am reușit împreună cu fermierii și procesatorii români să demarăm un program de succes care să îi ajute pe toți cei care vor să producă românește”, a adăugat el.

„Numai așa vom putea cumpăra românește mai multe produse, mai bune, mai diversificate, din fabricile românești”, a mai spus Barbu.

Proiectele vor fi de minimum 500.00 de euro, dar proiectul poate ajunge, cu un grant de la bugetul de stat, până la 50 de milioane de euro, a precizat ministrul.

Autor

Urmărește știrile PSNews.ro și pe Google News

Citește și: