Ministrul Justiţiei: 17 fugari au fost aduşi în ţară în ultima săptămână

ciocanel
Sursă foto: Unsplash

Ministrul Justiţiei, Alina Gorghiu, anunţă, sâmbătă, că, în ultima săptămână, 17 fugari au fost aduşi în ţară. Ministrul reiterează ideea potrivit căreia statul român plăteşte foarte mult pentru repatrierea condamnaţilor, anul trecut suma depăşind 10 milioane de lei. De aceea, a fost pus în dezbatere publică un proiect de lege pentru ca toate costurile să fie suportate de fugari.

”17 fugari au fost aduşi în ţară în ultima săptămână! Pentru aducerea în ţară a unui fugar, statul cumpără 3 bilete de avion. La care se adaugă costurile diurnei şi ale cazării ofiţerilor de poliţie implicaţi în preluarea persoanei căutate”, a transmis, sâmbătă, Alina Gorghiu, într-o postare pe Facebook.

Minsitrul Justiţiei anunţă că, în 2021, statul a cheltuit peste 9,4 milioane de lei pentru aducerea în ţară a fugarilor, în 2022 suma s-a ridicat la peste 8,6 milioane de lei.

”Anul trecut suma a urcat la peste 10 milioane de lei. Dar anul acesta vom avea o lege, potrivit căreia fugarul plăteşte costurile aferente aducerii lui în ţară”, a transmis ministrul Justiţiei.

Gorghiu anunţă că proiectul de lege a fost pus marţi în dezbatere publică pe site-ul Ministerului Justiţiei.

”Fenomenul fugarilor trebuie stopat! Pedeapsa trebuie executată în ţară”, a mai transmis Gorghiu.

Citește mai mult AICI

Autor

Urmărește știrile PSNews.ro și pe Google News

Citește și:

Media PNL