Olguța Vasilescu spune că e „o idee bună” comasarea alegerilor

Sursă foto: Inquam Photos / Octav Ganea
Sursă foto: Inquam Photos / Octav Ganea

Primărița Craiovei, Olguța Vasilescu, spune că e de acord cu comasarea alegerilor europarlamentare cu localele și a unui tur al prezidențialelor cu alegerile parlamentare. Invitată la Jurnalul de Seară de la Digi24, Vasilescu a mai spus și că îi este „egal” dacă „alegerile sunt mâine sau peste un an”, dar că „a chema cetățenii la vot de patru ori într-un an e foarte complicat”. Primărița Craiovei mai spune și că este de părere că revenirea la calendarul alegerilor locale în iunie „i-ar ajuta pe cei de la PNL”.

Cosmin Prelipceanu: Ce credeți despre comasare? Prima variantă despre care se discută este comasarea localelor, care vă interesează în mod direct, cu europarlamentarele, acum, pe 9 iunie.

Olguța Vasilescu: Pentru mine este egal dacă mâine sunt alegerile sau dacă sunt peste un an de zile.

Dar eu nu știu de ce tot vorbim de alegeri anticipate în iunie când dintotdeauna alegerile locale au fost în timpul verii. Într-un singur an nu au fost în timpul verii, în 2020, pentru că era pandemie.

Nu-i normal să ne întoarcem la ce a fost înainte? Adică nu înțeleg de unde sunt discuțiile astea. Plus că a chema cetățenii la vot de patru ori într-un an e foarte complicat. Uitați-vă pe statistica din ultimele alegeri – câți cetățeni s-au prezentat la vot.

Gândiți-vă ce înseamnă patru cicluri de alegeri. În primul rând că este un an ratat d.p.d.v. politic pentru că nimeni nu va mai face nimic, adică toată lumea se va concentra asupra alegerilor.

Cosmin Prelipceanu: Există și o variantă în discuție – comasarea alegerilor prezidențiale, unul dintre tururi, cu parlamentarele.

Olguța Vasilescu: Eu cred că e foarte posibilă. Așa ar fi și normal.

Cosmin Prelipceanu: E o idee bună?

Olguța Vasilescu: Da, este o idee bună pentru că asta nu înseamnă să pui cetățenii pe drumuri de trei ori în timpul iernii. Poți să comasezi prezidențialele cu unul dintre cele două tururi de alegeri.

Cosmin Prelipceanu: M-aș întoarce puțin la Klaus Iohannis, spuneați că pentru dumneavoastră nu e un subiect.

Olguța Vasilescu: Da, nu este un subiect.

Cosmin Prelipceanu: Dar sunteți convinsă că șefii celor două partide discută implicându-l și pe președinte.

Olguța Vasilescu: Ar fi ciudat să nu o facă.

Cosmin Prelipceanu: Cât din ce se întâmplă credeți că este mâna sau dorința sau intenția lui Klaus Iohannis?

Olguța Vasilescu: Nu cred că are legătură, sincer. Aici este mai degrabă solicitarea PNL-ului, care are foarte mulți primari, într-adevăr, și care e de așteptat să fie ajutat într-o astfel de comasare pentru că atunci când primarii ies la vot pentru ei în mod sigur ajută și partidul.

Citește mai mult AICI

Autor

Urmărește știrile PSNews.ro și pe Google News

Citește și:

Media PNL