Partida Romilor depune plângere penală împotriva fanilor FCSB pentru mesajele rasiste la partida cu Rapid

fotbal
Sursa foto: Unsplash

Partida Romilor anunţă că a depus plângere penală împotriva fanilor FCSB după ce au afişat mesaje cu caracter rasist la partida cu Rapid desfăşurată duminică pe Arena Naţională. Plângerea penală este pentru instigare publică şi incitare la violenţă, ură şi discriminare. De asemenea, a depus plângeri şi la Consiliul Naţional pentru Combaterea Discriminării, la Federaţia Română de Fotbal şi la Liga Profesionistă de Fotbal.

 

„Conducerea Asociaţiei Partida Romilor Pro-Europa (APRPE) a depus, ieri, plângere penală la Parchet, împotriva suporterilor din Peluza Nord a FCSB, care la derby-ul cu echipa Rapid au afişat mesaje profund rasiste (Mori, ţigane!, Neintegraţi în societate, rămâneţi o minoritate, Moarte ţiganilor!), prin care au jignit minoritatea romă din România. Plângerea penală este pentru instigare publică şi incitare la violenţă, ură şi discriminare”, anunţă vineri formaţiunea.

„Astfel de mesaje extrem de rasiste la adresa minorităţii rome din România trebuie să fie urgent sancţionate de către autorităţile statului, deoarece intră sub incidenţa Codului Penal şi a Legii antiţigănismului. Astfel de manifestări reprezintă un pericol social grav, deoarece instigă populaţia la violenţă, ură şi discriminare. Impactul mesajelor instigatoare la ură rasială au atins cota maximă a extremismului. Cerem autorităţilor să-i identifice urgent pe cei vinovaţi şi să-i tragă la raspundere”, a declarat Ionuţ Păun, preşedintele Organizaţiei de Tineret a APRPE.

 

Citeste mai mult AICI

Autor

Urmărește știrile PSNews.ro și pe Google News

Citește și:

Media PNL