Phenianul a lansat rachete balistice în timpul vizitei lui Blinken la Seul

racheta_balistica
Sursa foto: Marine Nationale

Coreea de Nord a lansat luni câteva rachete balistice cu rază scurtă de acţiune, a anunţat armata sud-coreeană, în timpul unei vizite în Coreea de Sud a secretarului de stat american Antony Blinken, relatează AFP.

Armata sud-coreeană a declarat că a „detectat în jurul orei 7.44 (22.44 GMT) lansarea a ceea ce pare a fi mai multe rachete balistice cu rază scurtă de acţiune”, care au parcurs aproximativ 300 km înainte de a se prăbuşi în Marea de Est, cunoscută şi sub numele de Marea Japoniei.

„Facem schimb de informaţii relevante cu Statele Unite şi Japonia şi suntem pregătiţi să intervenim”, a adăugat şeful Statului Major interarme.

Lansările au coincis cu o vizită a şefului diplomaţiei americane, care a sosit la Seul cu o seară înainte. Potrivit anturajului său, el s-a întâlnit luni dimineaţă cu preşedintele sud-coreean Yoon Suk Yeol şi a participat luni la cel de-al treilea „Summit al democraţiei”. De asemenea, acestea au loc la câteva zile după încheierea exerciţiilor militare comune americano-sud-coreene.

Citeste mai mult AICI

Autor

Urmărește știrile PSNews.ro și pe Google News

Citește și:

Media PNL