Pieleanu: Bucureștiul livrează aproape 18% din populația cu drept de vot. Singura șansă să revină Firea la Capitală

Sursă foto: Facebook

Bucureștiul livrează aproape 18% din populația cu drept de vot, susține sociologul Marius Pieleanu, director Avangarde. Invitat în emisiunea Puterea Știrilor, Pieleanu a vorbit și despre singura șansă pe care o are Gabriela Firea să revină la Primăria Capitalei.

„În România, astăzi, din cauza migrației, Capitala, principalul oraș al al țării, livrează aproape 18% în mod real din populația României cu drept de vot trăitoare în granițele naționale. Dacă partidele mari, PNL și PSD, nu se vor înțelege să candideze cu un singur nume, Nicușor Dan va obține din nou un mandat. Nu e un secret asta.

Gabriela Firea poate câștiga numai dacă celelalte partide se ambiționează, adică PNL să aibă propriul candidat și USR propriul candidat. Se va separa votul din centru-dreapta și atunci Gabriela Firea, sau cine o să fie candidat, o să câștige, dar altfel nu. Deocamdată n-avem motive să credem că nu se va întâmpla și lucrul ăsta, adică până la urmă Partidul Național Liberal este liber să-și facă propria sa strategie de alianțe pentru cea mai importantă primărie a țării. Dar probabil dacă se vor înțelege să avem alegeri comasate, vom avea un candidat comun PSD-PNL la Primăria Capitalei”, a declarat sociologul Marius Pieleanu, în direct la Puterea Știrilor.

 

Autor

  • Marinela Anghelus

    Redactor-șef PS News, coordonează echipa de jurnaliști ai PS News din 2017. Are o experiență de peste 8 ani în presa online. Înainte de a intra în presă, a ocupat poziția de consilier parlamentar pentru 2 ani, în perioada 2013-2015. În aceeași perioadă a făcut parte din echipa de specialiști digitali ai unei mari corporații din Statele Unite ale Americii - Lotus Interworks. Este absolventă a Facultății de Științe Politice a Universității București și a unui master de Relații Internaționale și Studii Europene la aceeași facultate. Ulterior, a urmat și cursuri de prezentator TV la Academia „Studiourile Buftea”.

Urmărește știrile PSNews.ro și pe Google News

Citește și: