Poliţişti corupţi au furat un transport de droguri în Tijuana. Acum sunt vânaţi de traficanţi

Sursa: Facebook

O recentă serie de crime în oraşul mexican Tijuana, aflat la graniţa Mexicului cu SUA, pare desprinsă dintr-un scenariu de serial TV: lorzii furioşi ai drogurilor îi vânează pe poliţişti corupţi care le-au furat un transport de stupefiante, scrie The Guardian.

Doi dintre poliţiştii suspectaţi de furt au fost ucişi, spun procurorii. Dar fostul şef al poliţiei din oraş susţine că mai sunt încă cel puţin trei agenţi care au fost eliminaţi, ceea ce sugerează că respectivul cartel proprietar al drogurilor a lansat o răzbunare generalizată.

Este cea mai recentă lovitură din Tijuana, oraşul unde se întâmplă cele mai multe crime din tot Mexicul, cu un număr aproape dublu faţă de ocupantul locului al doilea – oraşul de frontieră Ciudad Juárez. Tijuana, situat în statul de frontieră Baja California, cu o populaţie de peste 2,1 milioane de locuitori, înregistrează aproximativ 2.000 de crime anual. Prin comparaţie, oraşul american Houston, din Texas, care are aproximativ aceeaşi populaţie, a înregistrat 435 de crime în 2022.

Potrivit procurorilor, la jumătatea lunii noiembrie, şase poliţişti locali şi de stat din Tijuana ar fi pus la cale un complot pentru a fura un important transport de droguri dintr-un depozit pe îl foloseau traficanţii. Săptămâna trecută a apărut o înregistrare video în care se vede cum camioneta poliţiştilor iese din clădire cu baloţi mari de cocaină înveliţi în plastic transportaţi pe platforma maşinii.

Citește mai mult AICI

Autor

Urmărește știrile PSNews.ro și pe Google News

Citește și:

Media PNL