Salariaţi ai OMV Petrom au pichetat joi sediul central al companiei

Sursa foto: Facebook

Salariaţi ai OMV Petrom au pichetat joi sediul central al companiei în speranţa că eforturile lor vor determina administraţia să reevalueze oferta salarială, astfel încât să fie evitată situaţia ca angajaţii să fie privaţi de protecţia unui Contract Colectiv de Muncă, care expiră la data de 31 decembrie 2023, conform unui comunicat al Sindicatului Naţional Petrom.

„Am avut o ultimă rundă de negocieri acum o săptămână. Paşii pe care îi făceam erau neconcludenţi total, adică administraţia venea cu oferte care erau foarte apropiate una de alta. Pentru că ne asumasem ca într-o lună şi jumătate să închidem aceste negocieri conform legii, discuţia a fost ca în momentul în care vin cu o ofertă care dovedeşte că respectă angajaţii să ne putem întâlni. Din păcate, această ofertă nu s-a concretizat săptămâna aceasta şi nu ne-am întâlnit. Nu am nicio informaţie de la dumnealor. Oficial, nu s-a întâmplat nimic. Aşteptăm săptămâna viitoare.(…) La 31 decembrie se încheie actualul contract de muncă. Într-o atare situaţie, va trebui să deschidem conflictul de muncă, conform legii. Un conflict care nu înseamnă neapărat grevă, înseamnă conform legii o conciliere moderată de Inspectoratul Teritorial unde are compania sediul. Poate ne putem înţelege după anul nou, dar mi se pare foarte târziu, a declarat, pentru AGERPRES, Florin Bercea presedinte FSLI Petrol – Energie.

Acesta a subliniat că problemele angajaţilor „sunt acute”, tichetele de masă au o valoare foarte mică şi se încearcă transformarea biletelor de odihnă li tratament în bonus, printre altele.

Comunicatul Sindicatului Naţional Petrom mai semnalează că petroliştii acuză deteriorarea dialogului social şi lipsa de respect cu care sunt trataţi de companie, nerecunoscându-li-se meritele avute „în profiturile monstruoase” obţinute în ultimul an şi faptul că se uită că este nevoie de ei pentru realizarea obiectivelor îndrăzneţe asumate prin strategie.

Citește mai mult AICI

Autor

Urmărește știrile PSNews.ro și pe Google News

Citește și:

Media PNL