Șoferi beți și drogați prinși la volan, în Ajunul Crăciunului. Poliţiştii rutieri au ridicat, în total, 446 permise

Sursa foto: Inquam Photos / Virgil Simonescu

Ministerul Afacerilor Interne a anunțat luni că în ultimele 24 de ore poliţiştii rutieri au reţinut 446 permise de conducere, din care 74 pentru consum de alcool şi 15 pentru consum de droguri. Structurile MAI au intervenit în cazul a 4.992 evenimente, iar la nivelul structurilor de poliţie au fost semnalate 959 de posibile infracţiuni, peste 26% dintre acestea fiind sesizări din oficiu. Echipajele de ordine publică, aflate în executarea atribuţiilor de serviciu, au prins în flagrant 184 de autori de infracţiuni, mai anunţă ministerul.

„În cursul zilei de ieri (duminică – n.r.) principalele misiuni ale efectivelor Ministerului Afacerilor Interne au fost asigurarea intervenţiei eficiente în situaţii de urgenţă, menţinerea ordinii şi liniştii publice, prevenirea şi combaterea faptelor ilegale, creşterea gradului de siguranţă rutieră şi supravegherea şi controlul frontierei de stat.

Astfel, structurile MAI au intervenit în cazul a 4.992 evenimente, 3.373 fiind circumscrise menţinerii ordinii publice, iar 1.619 circumscrise situaţiilor de urgenţă”, transmite Ministerul Afacerilor Interne.

Potrivit comunicatului, ”poliţiştii rutieri au fost prezenţi pe principalele artere de drum pentru a asigura fluidizarea circulaţiei şi pentru a preveni producerea unor evenimente grave, iar în cursul zilei de ieri aceştia au reţinut, în vederea suspendării dreptului de a conduce, 446 permise (dintre care 74 pentru consum de alcool şi 15 pentru consum de droguri sau alte substanţe interzise) şi au retras 207 certificate de înmatriculare”.

De asemenea, ”la nivelul structurilor de poliţie au fost semnalate 959 de posibile infracţiuni, peste 26% dintre acestea fiind sesizări din oficiu”.

„Totodată, echipajele de ordine publică, aflate în executarea atribuţiilor de serviciu, au prins în flagrant 184 de autori de infracţiuni, care au săvârşit 201 fapte penale. Tot în cursul zilei de ieri, s-au dispus măsuri preventive pentru 36 de persoane şi au fost depistate 6 persoane urmărite naţional sau internaţional.

Citește mai mult AICI

Autor

Urmărește știrile PSNews.ro și pe Google News

Citește și: