Tătaru (PNL) confirmă zvonurile: candidații luați în calcul la sectoare. Burduja, propunerea la Sectorul 1

Nelu Tătaru, Vladimir Ionaș

Invitat marți la emisiunea Puterea Știrilor, vicepreședintele PNL Nelu Tătaru, fost ministru al Sănătății, a confirmat informațiile obținute de PS News privind numele potențialilor candidați ai alianței la sectoarele din București.

Amintim că PS News a scris zilele trecute despre faptul că la Sectorul 1 s-a discutat despre o eventuală susținere a lui Sebastian Burduja. La Sectorul 5, potrivit surselor, este posibil să fie susținut Rareș Hopincă (PSD), prefectul Capitalei, iar la sectoarele 3, 4 și 6 să fie susținuți actualii primari: Robert Negoiță, Daniel Băluță și Ciprian Ciucu. Pentru Primăria Sectorului 2 încă nu s-au discutat variante.

„Candidații siguri pe care îi susținem în acest moment la nivelul coaliției sunt candidații din Sectoarele 3, 4 și 6. Erau discuții ca la Sectorul 1 să fie Sebastian Burduja, ministrul Energiei. Până duminica ce a trecut, noi, tot ce înseamnă filiale PNL, ne-am votat candidații. Numai că aici, la București, vorbim de candidații coaliției și atunci va trebui să avem discuții și cu partenerii de coaliție, văzând candidații noștri și candidații lor pentru fiecare sector în parte.

Sebastian Burduja are șanse la Sectorul 1, de aceea el este principala noastră opțiune în acest moment. La Sectorul 2 încă nu avem o opțiune delimitată. La Sectorul 5 încă se discută despre Rareș Hopincă (PSD), prefectul Capitalei, sau domnul Dan Meran, președinte PNL Sector 5”, a anunțat vicepreședintele PNL Nelu Tătaru, la Puterea Știrilor.

Amintim, alegerile europarlamentare și cele locale vor avea loc la aceeași dată, 9 iunie, după ce Guvernul a aprobat vineri Ordonanţa de urgenţă care le comasează.

Perioada electorală pentru alegerile din iunie va începe pe 12 martie 2024 şi se va încheia în maxim trei zile de la publicarea rezultatului alegerilor în Monitorul Oficial, potrivit Ordonanței de Urgență.

 

Marcel Ciolacu şi Nicolae Ciucă îl prezintă miercuri pe candidatul comun la Primăria Capitalei

 

Liderii coaliţiei, Marcel Ciolacu şi Nicolae Ciucă îl prezintă miercuri, la ora 12.00, pe candidatul PSD-PNL la Primăria Capitalei, medicul Cătălin Cârstoiu, într-o conferinţă de presă care va avea loc la Palatul Parlamentului, la care vor participa şi preşedintele PSD Bucureşti, Gabriela Firea, şi preşedintele PNL Bucureşti, Sebastian Burduja, coordonatorii campaniei pe Bucureşti.

Premierul Marcel Ciolacu, preşedintele PSD, Nicolae Ciucă, preşedintele PNL, şi Cătălin Cârstoiu, candidatul comun al Coaliţiei PSD-PNL la alegerile pentru Primăria Capitalei, alături de preşedintele PSD Bucureşti, Gabriela Firea, şi preşedintele PNL Bucureşti, Sebastian Burduja, vor susţine o conferinţă de presă miercuri, ora 12.00, la Palatul Parlamentului, Sala „Nicolae Bălcescu”, se arată în anunţul PSD.

Medicul Cătălin Cîrstoiu a fost, marţi, la Palatul Victoria pentru a discuta cu liderii coaliţiei despre candidatura sa la Primăria Capitalei. Acesta nu se va înscrie în niciunul din cele două partide, urmând a fi susţinut ca independent în cursa electorală.

Paul Stănescu, secretarul general al PSD, a anunţat că Gabriela Firea se va afla pe lista PSD-PNL la alegerile europarlamentare şi va coordona alături de Sebastian Burduja campania pe Bucureşti.

„Doamna Firea va fi pe lista la europarlamentare”, a confirmat el.

„Vor fi coordonatorii de campanie pe Bucureşti, din partea PSD doamna Gabriela Firea, din partea PSD, domnul Burduja”, a mai spus secretarul general al PSD.

 

Autor

  • Marinela Anghelus

    Redactor-șef PS News, coordonează echipa de jurnaliști ai PS News din 2017. Are o experiență de peste 8 ani în presa online. Înainte de a intra în presă, a ocupat poziția de consilier parlamentar pentru 2 ani, în perioada 2013-2015. În aceeași perioadă a făcut parte din echipa de specialiști digitali ai unei mari corporații din Statele Unite ale Americii - Lotus Interworks. Este absolventă a Facultății de Științe Politice a Universității București și a unui master de Relații Internaționale și Studii Europene la aceeași facultate. Ulterior, a urmat și cursuri de prezentator TV la Academia „Studiourile Buftea”.

Urmărește știrile PSNews.ro și pe Google News

Citește și:

Media PNL