EXCLUSIV INTERVIU INEDIT. Ce spune Mugur Mihăescu despre prezidențiabili. Sunt politicienii actori buni?

Psnews.ro continuă seria interviurilor. Invitatul nostru în acest sfârșit de săptămână este actorul, omul de afaceri și politicianul Mugur Mihăescu.

Cum vede bătălia de la prezidențiale, cine crede că va câștiga, dar și câteva planuri de viitor în ceea ce privește cariera sa politică au fost doar câteva din subiectele abordate. De asemenea, Mugur Mihăescu a făcut și o scurtă descriere a candidaților la prezidențiale.

Reporter: Cum se îmbină actoria cu afacerile și cu politica pentru că de mai bine de un an de zile sunteți membru UNPR?

Mugur Mihăescu: De actorie nu m-am ocupat în ultima perioadă. Am câteva proiecte, dar să vedem dacă voi mai face ceva pentru că am deja o vârstă și aș vrea să fac ceva caracteristic vârstei mele, iar politica este politică. Nu am cum să stau să dicteze alții pentru mine. Am luptat ca independent și nu am reușit pentru că dacă nu ai echipă te mănâncă lumea. Trebuie să învăț să lucrez în echipă. De ce UNPR? Pentru că sunt mai liniștiți, mai militarizați. Când dai un ordin acolo se execută.

Reporter: Pe partea politică, aveți vreun proiect? Vă vedeți în viitor parlamentar?

Mugur Mihăescu: Nu prea mă atrage lucrul acesta. Mie mi-ar plăcea foarte mult pe administrație. Mai exact pe primărie, unde poți să creezi ceva. Am umblat prin lume, am văzut cum funcționează la alții și vreau să fac să funcționeze și la noi. Pentru că de asta m-am izbit cel mai mult și asta aș vrea să corectez pe undeva.

Reporter: Vă gândiți să candidați deci în 2016 la alegerile locale?

Mugur Mihăescu: Dacă vor considera că sunt ok pentru așa ceva mă vor propune, dacă nu, trebuie să accept. Deocamdată sunt alegerile generale. Vreau liniște. Îmi doresc să nu mai fie scandaluri, motiv pentru care îmi doresc ca la alegerile prezidențiale să iasă Victor Ponta președinte pentru ca stânga să își asume cu totul. Adică dacă ai și majoritate parlamentară și președinte poți să faci bine, dacă nu să îi dea jos pe toți, inclusiv cu mine.

Reporter: Cum se îmbină actoria cu politica? Sunt politicienii niște actori buni?

Mugur Mihăescu: Din punctul meu de vedere, nu cred că are vreo legătură actoria cu politica. Din păcate am văzut mulți politicieni care sunt niște actori foarte buni. Categoric mulți dintre ei sunt niște actori foarte buni. Problema lor este că nu știu să își upgradeze rolurile pentru că lumea s-a săturat de anumite roluri.

Reporter: Ați spus deja că vă doriți ca Victor Ponta să câștige alegerile din această toamnă. De ce?

Mugur Mihăescu: Îmi doresc ca Victor Ponta să câștige alegerile pentru că îmi doresc liniște politică. Dacă am liniște politică, am și liniște economică. Noi încă suntem adolescenți din punct de vedere democratic și România nu înțelege încă un lucru și anume că Europa nu are niciun interes să fie liniște la noi. Dacă am avea liniște în țară am începe să contăm pe piețele europene ori atunci unde și-ar vinde ei produsele? Noi trebuie să avem în minte un singur lucru: bani. Noi trebuie să gândim să facem bani cu liniște pentru că în momentul în care nu mai ai liniște în țară nu mai ai bani și atunci nu ai sănătate, nu ai cultură, nu ai învățământ, nu ai nimic. Banii se fac de cei care muncesc. Trebuie să îi lași pe cei care muncesc să facă bani și pe urmă să le ceri pentru sănătate, pentru cultură etc.

Reporter: Zece ani de regim Traian Băsescu. Cum a fost în ultimii 10 ani în România?

Mugur Mihăescu: La început, ca pentru orice cetățean român, a însemnat o schimbare. Ne-am dorit o schimbare pentru că nu ne mai convenea și România începuse să o ducă mai bine. Am văzut cum a fost și acum vrem o nouă schimbare. Traian Băsescu a fost o decapitare a muncii în echipă în detrimentul unui singur om. Îmi aduce aminte de ceea ce am vrut să scap toată viața, adică de deciziile luate de un singur om.

Reporter: Vă rugăm să ne faceți o scurtă descriere a candidaților de la prezidențiale.

Victor Ponta – Este tânăr. Mie îmi convine că face parte din generația din care fac și eu parte. O generație care a suferit mult și este normal să preia frâiele puterii. Faptul că există multe influențe în jurul lui este normal pentru că, prin definiție, partidul reprezintă interesele comune. 
Klaus Iohannis – Este de pe altă planetă. Este doar o săgeată trimisă înainte să mascheze ce este în spate. Ce mă deranjează la dreapta este că nu sunt uniți.Toți sunt mai deștepți unii decât alții. Ei nu se unesc decât de conjunctură pentru a distruge, nu pentru a crea. Trebuie să demonstreze că sunt o dreaptă unită și cauza lor nu este ”hai să facem ceva pentru România”, ci cauza lor este ”hai să îi dăm lui Ponta în cap”. Sunt oameni deștepți și de o parte și de alta, dar oamenii care sunt de dreapta la ora actuală nu știu să construiască. Sper să își revină pentru este o doctrină fabuloasă, dar nu cu acești actori de la ora actuală și mulți dintre ei îl au în spate pe Traian Băsescu. Acest lucru nu pot să îl uit.

Călin Popescu Tăriceanu – Cred că încearcă să își găsească locul la ora actuală. Nu știu cât de oportună este acum suspendarea lui Traian Băsescu. Nu vreau să o discut. Singurul lucru bun, din punctul meu de vedere, este că ar fi o palmă pentru acest regim de mici Putini.

Elena Udrea – Nu mă interesează.

Monica Macovei – Mi se pare că a făcut ceea ce se întâmpla pe vremea turcilor: ”Ia uite ce face ăla, pune-mă pe mine”. Exact pentru ce nu am dus-o noi bine. Adică în loc să îți speli rufele în familie, tu te duci să te plângi la alții.

Reporter: Este pregătit electoratul din România să voteze o femeie președinte?

Mugur Mihăescu: Dacă o femeie care candidează la prezidențiale ar proveni, spre exemplu, dintr-un mediu de afaceri sau o persoană care a dus faima țării în lume, probabil că ar fi.

Autor

Urmărește știrile PSNews.ro și pe Google News

Citește și: