EXCLUSIV Liberalii pierd controlul în Camera Deputaților

În contextul plecării tot mai multor liberali către Partidul Liberal Reformator, PNL-iștii au acum grave motive de îngrijorare.

PNL e pe cale să piardă două comisii extrem de importante din cauza migrației în masă de parlamentari liberali.

Președinții celor două comisii,  Comisia pentru Afaceri Europene  ( Bogdan Țîmpău)  și Comisia pentru Buget-Finanțe (Eugen Nicolaescu),  vor fi înlocuiți în zilele următoare, ca urmare a exodului de liberali către partidul condus de Tăriceanu și extinderea grupului Partidului Conservator, alături de care PLR va funcționa de acum înainte.

Comisia condusă de Eugen Nicolaescu este una dintre cele mai importante comsiii pe care PNL le deține și singurul lucru de care fostul ministru al Sănătății „se agață”, după ce a fost demis din funcția de ministru de către Crin Antonescu, rămânând un simplu membru.

Deputatul Bogdan Țîmpău, cel care a preluat portofoliul Comisiei Afacerilor Europene, după arestarea lui Relu Fenechiu, va fi și el înlocuit, urmând ca funcțiile să fie cel mai probabil preluate de deputați din cadrul grupului liberal conservator PC-PLR.

Contactat de PSnews.ro, vicepreședintele PLR, Andrei Gerea, a precizat că o decizie privind desemnarea celor care vor ocupa pozițiile de președinți ai celor două comisii va fi luată în cursul zilei de mâine, de comun acord cu noii parteneri din PC.

Autor

Urmărește știrile PSNews.ro și pe Google News

Citește și:

Media PNL