EXCLUSIV Lupte crâncene în teritoriu. Lider PDL: „A început JIHADUL”

Partidul Democrat-Liberal pare cel mai afectat de ordonanța de urgență care permite aleșilor locali să schimbe formațiunea politică din care fac parte fără a își pierde mandatul.

Liderii județeni ai PDL anunță că a început jihadul în teritoriu și că e foarte probabil ca PDL să rămână cu o mână de primari.

Deși democrat-liberalii încearcă să dea un mesaj pozitiv, situația la nivelul teritoriului e cu adevărat neagră.
Gheorghe Flutur, secretarul general al PDL, a declarat în exclusivitate pentru PSnews.ro că speră „să nu fie probleme”, deși acuză că sunt presiuni enorme pe aleșii locali democrat-liberali.

Probabil se întâmplă și în alte părți să fie presați. Oamenii noștri rezistă, ne vom lupta, îi vom apăra (..) Se va întoarce împotriva celor care fac acest lucru (n.r. PSD ) ca un boomerang.

Suntem și noi pregătiți cu toate acțiunile. Ne vom lupta să nu intre în vigoare ordonanța aceasta. Să folosești ca pretext că nu mai există USL, dar ei cred că încă există este imoral. Electoratul va taxa demagogia PSD.
Eu am stat de vorbă cu ai mei și sper să nu fie probleme, probabil presiunile sunt o politică prioritară a PSD”, a spus liderul PDL pentru PSnews.ro

Un alt lider, însă, spune că situația este critică, anunțând că vom avea parte de un adevărat jihad.

„N-aș putea să garantez că vor fi numai patru aleși locali care vor pleca. Se fac presiuni mari. Zilele astea declanșează jihadul la vedere, nu există nici un fel de reținere din partea lor.

În județele în care președinții de Consiliu Județean sunt membri PSD, acolo vom avea migrație în masă. Vom avea un adevărat jihad în privința aleșilor locali, deci nu numai primari.
Nu (n.r. nu avem cum să îi oprim). Nu avem ce să le facem. Sunt presiuni, șantaj. Domnul Dragnea i-a adunat pe toți într-o seară, a vorbit cu dânșii i-a întrebat și a doua zi le-a pus în mână ordinul de ministru cu bani alocați.
Noi sperăm că mai sunt și bărbați în PDL care să rămână, dar estimarea e pesimistă, nu putem să garantăm că vom avea un număr foarte mare care să rămână”, a declarat pentru PSnews.ro vicepreședintele PDL Ioan Oltean.

La Dâmbovița, lucrurile stau destul de prost, însuși președintele filialei PDL spune că jumătate din primari vor pleca.
„Sunt primari care de fapt o parte erau plecați deja. Lucrau pentru PSD, dar se fac presiuni să treacă. Li se promite ajutor. Eu am discutat cu primarii, momentan nu a semnat nici unul nimic, dar vor pleca”, a spus Iulian Vladu pentru PSnews.ro

PDL are deja un precedent privind migrația aleșilor locali, în 2004, când o astfel de ordonanță a fost dată, democrat-liberalii au rămas cu aproximativ zece primari din totalul de 32.

Având în vedere bătălia din campania electorală pentru prezidențiale care va începe în curând, aleșii locali au o decizie grea de luat: rămân în opoziție, cu riscul de a nu primi finanțare pentru proiecte, sau schimbă partidul și se formează noi majorități în Consiliile Județene și Locale.

Prim-vicepreședintele PDL, Cătălin Predoiu, a lansat un avertisment către aleșii locali din teritoriu, afirmând că trebuie să cântărească bine dacă vor să meargă „cu puterea”, având în vedere că „puterea se va risipi” în curând.

Autor

Urmărește știrile PSNews.ro și pe Google News

Citește și: