EXCLUSIV Strategia lui Iohannis pentru a câștiga electoratul din Moldova

La sfârșitul acestei luni, mai precis pe 30 și 31 august, grupurile parlamentare al PNL și PDL se reunesc la Iași pentru a-și defini strategia de acțiune pentru alegerile prezidențiale.

Neoficial, surse din cadrul PNL au precizat în exclusivitate pentru PSnews că deși întâlnirea este una de maximă importanță pentru Klaus Iohannis și strategia acestuia pentru a cuceri electoratul din Moldova, parlamentarii liberali par să aibă treburi mult mai importante decât să vină la întâlnirea de la Iași.

”Am mai rămas cam 100 de parlamentari, iar până astăzi (n.r.: miercuri, 27 august) au confirmat prezența maxim 50 de deputați și senatori. Vă dați seama cam cât de importantă este întâlnirea nu? Eu unul nu am de gând să merg. Nici cei de la PDL nu sunt prea interesați din ce știu, nici ei nu prea se înghesuie să vină la Iași”, a precizat unul din deputații PNL pentru PSnews.

”Iohannis stă extrem de prost în Moldova, pe toate sondajele, o știm cu toții. E o realitate că Moldova este un fief al PSD. Prin organizarea unei întâlniri de proporții la Iași, Iohannis încearcă să dea un mesaj de forță. Noi an de an ne-am întâlnit mereu la Constanța, la mare sau la Brașov, unde organizam întotdeauna Liga Aleșilor Locali și o Delegație Permanentă. Acum Iohannis și Petrache i-au dat misiune lui Adomniței să le organizeze întâlnirea la Iași că să încerce să atragă electorat și din Moldova, ca e foarte gravă situația (n.r.: referindu-se la faptul că în Moldova prezidențiabilul ACL stă foarte prost în sondaje)”, a mai adăugat aceeași sursă.

Strategia lui Iohannis de a cuceri electoratul din Moldova a debutat deja. Ne aducem aminte că în urmă cu câteva zile , la o întâlnire cu liberalii din București și Ilfov, prezidențiabilul ACL li s-a adresa celor prezenți cu regionalisme din zona Moldovei. „Guvernul Ponta a băgat căruţa în glod şi noi trebuie să o scoatem”, a precizat în stitlul caracteristic Klaus Iohannis în fața ilfovenilor și a bucureștenilor.

Conform Dex, glod este un regionalism din zona Moldovei și înseamnă 1. noroi, mâl. 2. teren, drum noroios.

Aparent fără noimă, faptul că președintele PNL a decis să folosească regionalisme moldovenești într-o întâlnire cu activul de partid din București dezvăluie strategia lui Iohannis de a încerca să cucerească electoratul din zona Moldovei.

Autor

Urmărește știrile PSNews.ro și pe Google News

Citește și:

Media PNL