PSnews

Ultima Oră

Fifor îi răspunde lui Falcă direct de pe iaht. „Vrea să demoleze Piața Catedralei. Are interese ascunse”

Facebook/Mihai Fifor

Război total între ministrul Economiei Mihai Fifor (PSD) și primarul Aradului, Gheorghe Falcă, (PNL) pe tema amplasării monumentului Marii Uniri din oraș.

Ales senator în circumscripția locală, Fifor răspunde unor zvonuri lansate de primarul municipiului, în care Ministerul Culturii este scos vinovat de decizia de amplasare a monumentului în Piața Catedralei, lucru care ar presupune  demolarea și reamenajarea zonei.

„Monumentul Marii Uniri de la 1918 va fi amplasat în locaţia pe care o va decide Consiliul Local Municipal Arad, nu Ministerul Culturii. Faptul că domnul Falcă şi alţi aghiotanţi de-ai lui spun că Ministerul Culturii ar fi decis amplasarea în Piaţa Catedralei este o minciună sfruntată.

Să ne aducem aminte că, în urmă cu ani de zile, Consiliul Local Municipal Arad a votat pentru amplasarea monumentului pe lacul de la Pădurice. Acum, Gheorghe Falcă s-a răzgândit, ca de obicei, și ar dori să demoleze Piaţa Catedralei şi să amplaseze acolo Monumentul Marii Uniri, având interese ascunse în acea zonă, unde vrea să aducă un supermarket”, dă replica Fifor, prin intermediul unui comunicat de presă citat de publicația locală racnetul.ro.

Situația pare oarecum comică, în contextul în care Mihai Fifor a ținut să emită comunicatul de presă direct de pe iahtul pe care își petrece vacanța cu familia (foto), conform postărilor de pe contul său de Facebook.

Monumentul pentru care Ministerul Culturii a aprobat o finanțare de 10 milioane de lei ar urma să fie amplasat în oraș până la 1 decembrie 2017, primarului Falcă cerându-i-se stabilirea unei locații clare.

Între timp, organizația localîă PSD a strâns 5.000 de semnături de la arădenii care se opun amplasării monumentului Marii Uniri în Piața Catedralei.

 

Comentarii

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Inapoi