Fiscul a pus gând rău persoanelor cu averi mari

Reprezentanții ANAF au început controalele fiscale asupra a zece români cu venituri mari. Aceste controale au loc după ce inspectorii fiscali au observat nereguli privind raportul dintre averile declarate şi impozitele platite.

 „Consecința verificărilor pe eșantionul precedent din cele 30 de cazuri este că avem o creștere a veniturilor declarate din surse, să spunem, mai puțin uzuale, cum ar fi dividende realizate în străinătate. Oamenii, văzând că mai sunt și întrebați, sau că prieteni sau oameni din cercul de afaceri sau din cercul relațional au fost luați la întrebări”, preferă să înceapă să declare şeful ANAF, citat de B1.

De asemenea, ANAF urmează să selecteze 200 de persoane dintr-un total de 400 de propuneri pentru înființarea serviciilor regionale de verificări fiscale.

„Vom selecta riguros, inclusiv cu verificari specifice altor autorități ale statului. Aici, vă puteți imagina, nu putem angrena persoane asupra cărora planează unele suspiciuni legate de integritate, persoane care nu au un background profesional perfect”, a declarat Gelu Diaconu.

Diaconu a mai precizat că verificările românilor selectați vor fi făcute de inspectori fiscali din afara județului.

Autor

Urmărește știrile PSNews.ro și pe Google News

Citește și: