EXCLUSIV Încă un schelet în dulapul lui Iohannis. DOVADA că prezidențiabilul ACL minte

PSnews.ro a început în urmă cu aproximativ trei luni o anchetă jurnalistică care îl are în plan principal pe primarul Sibiului și candidat la prezidențiale, Klaus Iohannis, și autoturismele marca BMW de care Iohannis s-a folosit în ultimii șapte ani.

PSnews.ro a făcut public în exclusivitate contractul de comodat încheiat între Primăria Municipiului Sibiu și S.C. Autoturisme Bavaria S.R.L. , în care nu este precizat numele persoanei fizice Klaus Iohannis, deși el este cel care s-a folosit de autoturism, nu doar în calitatea sa de primar al Sibiului, ci și în interes personal. Spre exemplu atunci când vine la București la ședințele de partid, Iohannis a folosit mașina primită cu titlu gratuit de la BMW.

Pentru că pe noi ne interesa care este actul/decizia prin care persoana fizică Klaus Iohannis a intrat în posesia autoturismului și s-a folosit în scop personal, PSnews.ro a trimis, în 3 iulie, o solicitare, în baza legii 544/2001, Primăriei Sibiu. Prin adresa trimisă, am cerut să se pună la dispoziția opiniei publice actul juridic intern al Primăriei în virtutea căruia persoana fizică Klaus Iohannis s-a folosit de autovehiculul BMW seria 7.

Solicitare primarie 3 iulie

Însă cele 30 de zile legale în care Primăria Sibiu era obligată prin lege să răspundă solicitării trimise de noi au trecut.

”Art. 7. din legea 544/2001
(1) Autoritatile si institutiile publice au obligatia sa raspunda in scris la solicitarea informatiilor de interes public in termen de 10 zile sau, dupa caz, in cel mult 30 de zile de la inregistrarea solicitarii, in functie de dificultatea, complexitatea, volumul lucrarilor documentare si de urgenta solicitarii. In cazul in care durata necesara pentru identificarea si difuzarea informatiei solicitate depaseste 10 zile, raspunsul va fi comunicat solicitantului in maximum 30 de zile, cu conditia instiintarii acestuia in scris despre acest fapt in termen de 10 zile.
(2) Refuzul comunicarii informatiilor solicitate se motiveaza si se comunica in termen de 5 zile de la primirea petitiilor”

Pentru ca opinia publică să fie corect informată, PSnews.ro a făcut toate demersurile legale pentru a afla adevărul și a trimis o notificare instituției condusă de Iohannis.

notificare

Vezi documentul AICI.

La doar câteva zile după ce notificarea a fost expediată a venit și răspunsul mult așteptat. SURPRIZĂ! Contractul de comodat încheiat între Primăria Muncipiului Sibiu și SC Automobile Bavaria SRL a încetat în data de 31 iulie, deși contractul respectiv era valabil încă trei luni, până la data de 1.11.2014, cu posibilitate de prelungire, așa cum s-a întâmplat în ultimii șapte ani.

RASPUNS SIBIU

ACT ADITIONAT

Se pare că Primăria Sibiu a încheiat contractul la 31 iulie fără să înștiințeze și S.C. Automobile Bavaria S.R.L. pentru că în data de 5 august 2014 S.C. Automobile Bavaria S.R.L a trimis un comunicat de presă, ca drept la replică, prin care menționa că ”societatea noastră nu are raporturi contractuale sau de altă natură cu persoana fizică domnul Klaus Iohannis, ci raporturile contractuale au existat şi există între Automobile Bavaria în calitate de comodant şi Primăria Mun. Sibiu în calitate de comodatar, pentru transmiterea spre folosinţă a autoturismului marca BMW 740d, cu nr de înmatriculare B376BMW (serie şasiu D126482)”

DREPT LA REPLICA

Deci, din toate aceste documente prezentate de PSnews.ro reiese foarte clar că există posibilitatea ca încheierea contractului de comodat dintre Primăria Municipiului Sibiu și S.C. Automobile Bavaria S.R.L. să fi fost reziliat retroactiv, adică contractul să fi fost lichidat după data de 5 august, însă a fost datat pe 31 iulie. Sau le-a scăpat celor de la S.C. Automobile Bavaria S.R.L. faptul că unul din contractele pe care le are a fost incheiat în urmă cu câteva zile?

Totuși, întrebarea care se impune în acest caz este: De ce acest lucru s-a întâmplat imediat după ce PSnews.ro a început investigația și după ce am scos la iveală faptul că, dacă nu există o decizie internă prin care persoana fizică Klaus Iohannis are dreptul să se folosească de autoturismul primit cu titlu gratuit de Primăria Municipiului Sibiu, instituția condusă de Iohannis și însuși Iohannis ar putea avea probleme grave cu legea? De ce contractul a încetat cu trei luni înainte ca acesta să expire?

Însă, pentru că președintele PNL Klaus Iohannis nu poate renunța așa ușor la BMW – este cunoscut deja faptul că sibianul are o afinitate pentru mașinile de lux BMW după ce în ultimii opt ani a străbătut țara doar în limuzine de sute de mii de euro – partidul pe care îl conduce a luat atitudine și i-a închiriat președintelui un BMW.

Acest lucru a fost dezvăluit chiar de S.C. Automobile Bavaria S.R.L. care, dorind să ia atitudine după ce purtătorul de cuvânt al PSD, Dan Șova, a declarat că Iohannis ar fi luat mită de la compania de autoturisme, a trimis un drept la replică.

”Facem precizarea că, societatea noastră nu are raporturi contractuale sau de altă natură cu persoana fizică domnul Klaus Iohannis, ci raporturile contractuale au existat şi există între Automobile Bavaria în calitate de comodant şi Primăria Mun. Sibiu în calitate de comodatar, pentru transmiterea spre folosinţă a autoturismului marca BMW 740d, cu nr de înmatriculare B376BMW, precum şi un contract de închiriere încheiat între Automobile Bavaria în calitate de locator şi Partidul Naţional Liberal în calitate de locatar, pentru închirierea autoturismului marca BMW 740d, cu nr de înmatriculare B688BMW.

Prin urmare, cele două autoturisme au fost predate de către Automobile Bavaria către cele două entităţi juridice, respectiv Primăria Sibiu, în baza contractului nr. 428/2008 şi respectiv Partidul Naţional Liberal, în baza contractului nr. 806/2014”, a transmis reprezentanții S.C. Automobile Bavaria.

Deci, PNL a încheiat în 2014 un contract de închiriere cu S.C. Automobile Bavaria S.R.L., cel mai probabil, după ce Klaus Iohannis a fost ales președinte al partidului.

Este cunoscut deja faptul că PNL are datorii de milioane de euro, însă au trecut peste toate pentru a-i spăla rufele murdale ale candidatului la prezidențiale și totodată să îi ofere tot confortul lui Klaus Iohannis. De menționat este că, potrivit informațiilor noastre, închirierea unui BMW Seria 7 costă aproximativ 4.500 de euro pe lună la care se adaugă și alte cheltuieli. Strategia de închiriere a unei limuzine asemănătoare ar fi avut menirea de a acoperi faptul că primarul Sibiului a folosit fără a avea dreptul o mașină ce aparține unei instituții a statului.

Pentru a informa corect opinia publică, PSnews.ro a trimis o solicitare la S.C. Automobile Bavaria S.R.L. prin care am cerut să fie făcute publice atât valoarea contractului, cât și data la care a fost încheiat. În egală măsură PSnews.ro a solicitat să ne precizeze dacă mai există vreun contract de comodat sau de închiriere încheiat între S.C. Automobile Bavaria S.R.L și demnitari publici, instituții publice sau alte partide politice, exceptând PNL, pentru a vedea dacă Klaus Iohannis este singurul politician care se bucură de confortul limuzinelor de sute de mii de euro.

PSnews.ro va continua să facă toate demersurile legale pentru a prezenta opiniei publice adevărul despre ceea ce s-a întâmplat de fapt în instituția condusă de prezidențiabilul Klaus Iohannis.

Prin această cale îi transmitem, încă o dată, domnului Klaus Iohannis faptul că PSnews.ro așteaptă o clarificare a situației existente până la data de 31 iulie 2014, și anume care este actul/decizia internă a Primăriei în virtutea căreia persoana fizică Klaus Iohannis s-a folosit de autovehiculul BMW seria 7.

Autor

Urmărește știrile PSNews.ro și pe Google News

Citește și:

Media PNL