Iohannis se încurcă iar în declarații. Cum a votat la referendumul din 2007 și 2012

În contextul în care se pregătește o nouă suspendare a președintelui Traian Băsescu, prezidențiabilul ACL Klaus Iohannis a fost întrebat cum a votat la referendumul din 2007 și cel din 2012.

”Eu nu am votat în Parlament, am votat ca și simplu cetățean. În 2007….. bănuiesc că am fost la vot. În 2012 am votat cu au votat 7,4 milioane de români.”, a spus Iohannis la Realitatea TV.

P.S. news: După ce în urmă cu câteva zile Iohannis critica dur referendumul de demitere al președintelui Traian Băsescu din 2012, acum spune că a votat pentru suspendarea președintelui. Iată declarația făcută în urmă cu câteva zile:

„Toată acțiunea a fost la limita Constituției și nu trebuie să confundăm fondul problemei cu forma. Întreaga procedură a fost, după părerea mea, absolut inutilă și prost inspirată. Nu trebuia făcută nici suspendarea, nici referendumul. Nu a avut nimeni de câștigat de acolo. USL a pregătit-o foarte prost, a informat foarte prost, au făcut niște pași care au fost extrem de rapizi și prost pregătiți, iar fondul problemei, dacă se votează pentru sau contra la momentul respectiv, a fost discutat în conducerea Forumului German și s-a hotărât ca domnul Ovidiu Ganț să voteze pentru suspendare”, a declarat Klaus Iohannis.

Iată un episod din ziua alegerilor din 2012. Primarul Sibiului, cetățean model, merge la la vot. Ca să îi poarte noroc amicului de cafea, Băsescu, își ia cravata norocoasă care l-a ajutat la alegerile locale.

„M-am gândit că dacă prima dată a fost cu folos (n.r. – la alegerile locale), poate și de data aceasta va fi”, spunea Iohannis în duminica alegerilor.

„Am votat pentru ca așa este bine să se voteze atunci când sunt alegeri, iar, în rest, pentru democrație. Cred că este o expresie destul de potrivită pentru ce facem astăzi. Evident, lumea știe despre ce este vorba. Ar trebui sa meargă (la vot n.r.). Este foarte simplu, durează pentru oricine 10-15 minute și ar trebui să facem acest mic sacrificiu pentru a ne exprima votul”, a mai explicat edilul Sibiului.

 

Autor

Urmărește știrile PSNews.ro și pe Google News

Citește și: