Procurorii DNA cer aviz pentru arestarea deputatului PC Ion Diniță

Deputatul PC, Ion Diniță, este cercetat în dosarul de evaziune fiscală și spălare de bani a președintelui Consiliului Județean Brașov, Aristotel Căncescu, potrivit B1.

Procurorii Direcției Naționale Anticorupție cer aviz pentru arestarea deputatului PC Ion Diniță.

Acesta este cercetat pentru complicitate la abuz în serviciu și dare de mită în dosarul lui Aristotel Căncescu, după ce Consiliul Județean Brașov ar fi fost prejudiciat cu peste 7,6 milioane de euro, în urma unor plăți nelegale făcute firmei parlamentarului.

Potrivit procurorilor, firma SC Gotic SA, care aparține deputatului Ion Diniță, era una din firmele apropiate ale CJ Brașov, lucru ce rezultă din numărul contractelor atribuite, modalitatea de atribuire – cu modificarea ulterioară a prețului – precum și din conținutul convorbirilor interceptate cu autorizarea instanței în cauză.

Din rechizitoriu mai reiese că vicepreședintele CJ Brașov, Mihai Pascu, a avut la dispoziția lui Aristotel Căncescu, mai multe întâlniri cu Ion Diniță, „pentru a-l determina să accepte noi contracte, cu condiția ca o parte din bani să fie returnați pentru recuperarea prejudiciilor din contractele anterioare”.

În plus, potrivit procurorilor, președintele CJ Brașov a oferit firmei lui Diniță, cu sprijinul și prin complicitatea vicepreședintelui institutției și a funcționarilor cu funcții de conducere din CJ Brașov, două contracte: primul, încheiat în 2006, a viazt lucrări de reabilitarea DJ131C km 17+000 – 29+050 Racoș- Rupea, iar al doilea, din 2007, reabilitarea sectorului de drum Augustin-Racoș-Șercaia.

Autor

Urmărește știrile PSNews.ro și pe Google News

Citește și: