Kelemen, anunț despre proiectul de autonomie

Președintele UDMR a declarat că toți parlamentarii formațiunii au primit proiectul de autonomie care are în jur de o sută de articole, urmând ca aceștia să facă amendamente în debzaterea internă.

„Colegii mei din grupurile parlamentare reunite ale UDMR au primit, joi, ultima variantă a proiectului de autonomie, urmează câteva zile în care pot veni cu amendamente, suntem în dezbaterea noastră internă. Vom finaliza proiectul după dezbaterea noastră internă şi vom lua o decizie după prima săptămâna din septembrie şi vom pune proiectul în dezbatere publică. Documentul îl vor primi şi organizaţiile noastre în aceste zile”, a spus Kelemen.

„Avem intenţia de a purta un dialog cu toată societatea românească, iar acest lucru nu se poate face nici într-o săptămână, nici într-o lună, pentru că este un lucru extrem de serios, unul extrem de sensibil, dar în acelaşi timp este un lucru absolut firesc şi normal să ai iniţiative, pentru că trăim într-o societate liberă. Este un proiect care îşi are originea într-un proiect european, cel din Tirolul de Sud. Proiectul are aproape 100 de articole”, a mai spus preşedintele UDMR.

 

Autor

Urmărește știrile PSNews.ro și pe Google News

Citește și: