Macovei pune punctul pe „I” privind relația cu Băsescu

Candidatul independent la Președinție, Monica Macovei a vorbit într-un interviu despre relația cu președintele Traian Băsescu.

Macovei a comentat afirmația lui Băsescu, potrivit căreia ar putea rupe din voturile PMP, motiv pentru care PDL tolerează candidatura sa.

„Câte voturi are Mişcarea Populară? 6%. Nu ştie nimic preşedintele, sau dacă ştie, nu a spus-o pentru că ştie că nu este adevărat. Ştie că nu am făcut niciun blat niciodată cu nimeni, şi nici cu cei din PDL. Mă vedeţi pe mine vreodată ieşind şi spunând o minciună în faţa poporului? Să spun că eu candidez independent, eu îl bat pe Ponta şi intru în turul doi, în timp ce eu pe la spate mă înţeleg să iau voturi pe care Iohannis nu le poate lua, că el este din USL, premierul Grivco, în fine? Există acel electorat scârbit şi nemulţumit care şi la europarlamentare s-a dus să voteze Monica Macovei şi care pe mine mă vede oricum în afara partidelor, chiar dacă sunt în PDL. Fiindcă am spus adevărul şi am spus mereu când ceva rău s-a întâmplat”, a explicat Macovei.

Întrebată dacă îl percepe ca pe un rival politic pe Traian Băsescu, Macovei a răspuns:

„ Nu eu iau decizia asta. Eu îmi urmez cursul meu. Dacă noi doi am făcut o echipă foarte bună, şi am făcut o echipă foarte bună, am făcut lucruri bune împreună, dacă într-un moment s-a întâmplat ceva, cum a fost acea numire a procurorilor în care nu ne-am înţeles şi fiecare şi-a ţinut părerea lui şi ne-am despărţit, asta e. Poţi să plângi o noapte, să fii dezamăgit, să fii supărat, te scoli şi mergi mai departe. Eu sunt un om puternic, să ştiţi. Am loialităţi, am sentimente, dar sunt şi un om realist”, a spus europarlamentarul.

„Nu ştiu, o să vedem. Eu nu uit ceea ce am făcut împreună. Când lucrez cu un om într-o echipă, m-aţi auzit pe mine criticându-l? Nu. L-aţi auzit pe dânsul criticându-mă pe mine. Pentru că eu aşa gândesc”, a continuat aceasta.

Autor

Urmărește știrile PSNews.ro și pe Google News

Citește și: