Mâna dreaptă a lui Iohannis recunoaște tensiunile din PNL din cauza neamțului

Omul numărul doi în PNL vorbește deschis despre conflictul care stă pe cale să izbucnească în PNL, după ce Klaus Iohannis a fost desemnat prezidențiabil al Alianței Creștin-Liberale.

Este de notorietate faptul că mai mulți lideri județeni sunt nemulțumiți de situația actuală din PNL, mai ales în contextul fuziunii cu PDL, ținând cont și de justificata revoltă a primarilor care nu au fost consultați cu privire la decizia de rupere a Uniunii Social-Liberale la momentul respectiv.

De data aceasta, liderii din teritoriu se plâng că Partidul Național Liberal nu mai este nici liberal, nici liber și că Iohannis, împreună cu Marian Petrache, Secretarul General al partidului, conduc  PNL-ul cu puseuri de totalitarism.

Sâmbătă, 31 august, a avut loc întâlnirea comună de la Iași a Grupurilor parlamentare reunite PNL și PDL la care au absentat aproximativ 30 de oameni. Refuzul liberalilor de a participa la întâlnire este legat de faptul că Marian Petrache a început să dea ordine oamenilor să fie prezenți la întâlnirile pe care le pregătește pentru Klaus Iohannis în pre-campanie.

Întrebat despre ce s-a întâmplat la Iași, Petrache a răspuns:

„Eu am convocat întâlnirea de ieri (n.r. luni, 1 septembrie)  să aflu când au fost motivele. Am aflat o parte din motive, dar pentru că ei au un program foarte strâns am hotărât să ne întâlnim din nou astăzi să purtăm discuția până la capăt. Au fost unele nemulțumiri, firești în orice organizație mare. Nici eu n-am comunicat cum se cuvine pentru că întrebarea pe care am pus-o ieri președinților a fost una lămuritoare, pe care trebuia s-o pun tuturor înainte de întâlnire. S-a înțeles după ce am explicat de ce am ales Iașiul, că Iașiul a fost ales ca locație suficient de departe, cu mijloace de transport insuficiente și cu o zi înainte de începerea ședințelor Senatului și Camerei Deputaților. Au fost nemulțumiri și legate de faptul că unii dintre nemulțumiți n-au prins funcții de conducere la Congres și probabil că asta i-a nemulțumit și n-au exprimat-o”, a spus Petrache într-un interviu.

Mai mult, acesta a recunoscut că în PNL este cunoscut drept „un tiran”, însă a argumentat că „așa se ajunge la rezultate”.

„Viața a dovedit că ai rezultate atunci când ești corect, dar conduci cu mână de fier. N-am auzit nicio poveste de succes care să nu aibă un management de acest fel. Ceea ce se întâmplă acum sunt roadele culese dintr-o muncă mai veche. PNL-ul nu a avut niciodată un secretar general care să aibă o anumită ținută față de filiale, din păcate nu a avut un vicepreședinte organizatoric, s-a dorit un PNL mai mic ca să se joace cu el”, a continuat Secretarul General.

Mai mulți parlamentari liberali sunt nemulțumiți de modul în care Petrache se comportă în interiorul partidului, mai ales de când „cooperativa” a început să lucreze după  Congresul în care au fost aleși cei 31 de vicepreședinți.

PS: De remarcat este faptul că Marian Petrache nu face decât să își joace rolul de „bad cop” ( polițistul rău)  din  relația cu Klaus Iohannis, astfel încât prezidențiabilul să iasă „basma curată” din milităria instalată în  PNL.

Autor

Urmărește știrile PSNews.ro și pe Google News

Citește și:

Media PNL