EXCLUSIV Miniștrii fantomă din Guvernul Ponta III

 După ce în ultimii doi ani au existat nu mai puțin de trei Guverne Ponta, actualul Cabinet este aproape complet în umbra.

Miniștrii inexistenți ai cabinetului Ponta III sunt cei care nu  apar niciodată în public, nu fac nimic deosebit, iar când se întâmplă să fie observați, se fac mici și își pierd vocea.
Bogdan Stanoevici,  Alexandru-Răzvan Cotovelea, Doina Pană,  sau Aurelia Cristea sunt ministri despre care opinia publică nu știe mai nimic, oameni care deși fac parte din Executiv, nu ies public, nu sunt cunoscuți și nici nu au făcut lucruri remarcabile pentru Ministerul pe care îl conduc.

Fenomenul ministrului-fantomă este din ce în ce mai des întâlnit, însă dintre toate Guvernele Ponta, cel actual pare a fi de-a dreptul bântuit.

Spre exemplu, Doina Pană, ministrul delegat pentru Ape și Păduri, a apărut în media doar în cazul episodului „fă, Doino”, atunci când Pană a negat faptul că premierul i s-ar fi adresat cu acest apelativ.

Mai sunt câțiva ministri fantomă care deși nu s-au remarcat prin activitatea de la Minister, sunt cunoscuți ba pentru actorie, ba pentru performanța sportivă.
Exemple în acest caz sunt  Bogdan Stanoevici sau Gabriela Szabo.

Aproape jumătate din componența Guvernului Ponta III este invizibilă de facto, singurul loc în care îi putem vedea fiind site-ul Guvernului.

Există totuși și ministri care s-au făcut cunoscuți apelând, cu sau fără voia lor, la penibil, precum Ioana Petrescu, cea care a spus că susține din tot sufletul măsura reducerii CAS, sau Eugen Nicolicea, cel care acuza PNL de „profanare de morminte” în contextul încercării liberalilor de a rupe USL la Tribunal.

Și notorietatea lui Mihnea Costoiu a luat proporții după ce presa a relatat că la o întâlnire informală a PSD, ministrul s-a luat la bătaie la propriu cu colegul de partid Vanghelie.

Ministrul Fondurilor Europene nu este avid după apariții publice, cu toate că se ferește de obiectivele camerelor  îl putem vedea destul de des prin publicațiile de tip cancan, în fiecare săptămână cu câte o doamnă la braț.

Lista cu miniștrii invizibili, dar cunoscuți pentru diverse alte performanțe în afara celor ministeriale poate continua, iar lipsa de notorietate în spațiul public nu o putem pune pe seama faptului că Guvernul Ponta III este instalat de curând, din moment ce deja se împlinește jumătate de an de când se funcționează în această formulă.

Autor

Urmărește știrile PSNews.ro și pe Google News

Citește și:

Media PNL