Oamenii din Călimănești (Vâlcea), afectați de inundații, se plâng că au fost uitați de autorități

Luna iulie a reprezentat un adevărat coșmar pentru locuitorii din Călimănești. După ce viitura le-a luat podul de legătură cu strada, acum aceștia riscă să rămână izolați la următoarele intemperii, arată Adevărul.

Mai mulți locuitori au depus sesizări la Primăria Călimăneşti şi Prefectură, însă autoritățile nu au trimis decât o echipă care să decolmateze văile şi să consolideze malurile pârâului din zonă. Oamenii spun, însă, că muncitorii n-au făcut altceva decât să mute bolovanii de pe un mal pe altul.

Una dintre familiile care locuieşte pe Strada Viilor riscă să rămână fără casă la următoarea ploaie. După viitură, familia mai are doar trei metri de pământ în spatele locuinţei.

De cealaltă parte, autorităţile locale se apără şi spun că nu au bani pentru o intervenţie majoră în zonă.

 „Noi facem acum o intervenţie urgenţă, am început lucrarea de decolmatare a văii şi asigurare a malurilor, iar acum consolidăm un drum existent şi, pe baza unui proiect anterior, am montat câteva gabione. Cetăţenii se tem de următoarea viitură, dar vom consolida ambele maluri, iar, în momentul când vom avea fonduri, o să le asigurăm şi trecerea în zonă”, a declarat viceprimarul din Călimănești, citat de Adevărul.

Pentru a interveni în zonele afectate de inundaţii, Primăria Călimăneşti ar avea nevoie de 2,3 milioane de lei. Potrivit viceprimarului Vasile Scîrlea, staţiunea nu a primit un leu pentru refacerea infrastructurii distruse de viitură.

Autor

Urmărește știrile PSNews.ro și pe Google News

Citește și: