PDL pierde jumătate din primari

PDL e pe cale să rămâne fără primari. În județul Dâmbovița, mai bine din jumătate de primari vor să migreze, profitând de ordonanța de urgență care permite aleșilor locali să schimbe formațiunea politică fără a își pierde mandatul, potrivit unei analize interne a organizației.

Președintele PDL Dâmbovița, deputatul PDL Iulian Vladu, a declarat: ”Putem spune că sunt trei, patru cauze care determină primarii PDL să migreze. Prima categorie de primari care migrează sunt cei care astăzi au dosare penale, dosare în instanţă şi li s-a promis de către PSD că vor fi ajutaţi şi vor scăpa. Vă dau exemplu: primarii din Răscăieţi şi Brăneşti. A doua categorie reprezintă primarii care au proiecte europene şi trebuie să aibe cofinanţare, bugetul local este prea redus. Riscă să piardă proiectele europene şi să restituie întreaga sumă şi atunci sunt şantajaţi de către preşedintele Consiliului Judeţean Dâmboviţa, Adrian Ţuţuianu. Li se promite ajutor şi bani pentru a rezolva aceste probleme. A treia categorie o reprezintă oportuniştii, sunt primari care nu suportă Opoziţia, vă dau exemplu Brezoaiele, Ciocăneşti. Iar la a doua categorie să vă dau şi exemplu: primarul de la Dobra, Poiana”, a precizat liderul PDL Dâmboviţa.

Alianța Creștin-Liberală a anunțat că va face toate demersurile posibile pentru a ataca ordonanța de urgență care permite libera migrație a aleșilor locali.

 

Autor

Urmărește știrile PSNews.ro și pe Google News

Citește și:

Media PNL