Percheziții de amploare în Capitală și alte 14 județe

Potrivit unui comunicat al Poliției Române, peste 250 de polițiști efectuează 54 de percheziții în București și alte 14 județe, respectiv Mehedinți, Iași, Giurgiu, Bihor, Prahova. Dâmbovița, Argeș, Vâlcea, Dolj, Vrancea, Buzău, Ilfov, Ialomița și Galați. Polițiștii au luat în vizor persoane și firme suspectate de infracțiuni economice prin realizarea de achiziții de mărfuri în sistem intracomunitar din Ungaria, Bulgaria și Polonia. Prejudiciul este estimat la 3 milioane de euro.

”Este vizată verificarea legalităţii activităţii desfăşurate de către persoanele bănuite prin intermediul a 40 de societăţi comerciale din România şi a zece societăţi comerciale din Ungaria, Bulgaria şi Polonia”, conform comunicatului Poliţiei Române.

În perioada 2013-2014, reprezentanți ai societăților vizate ar fi făcut achiziții de mărfuri în sistem intracomunitar din Ungaria, Polonia și Bulgaria, pe care le-ar fi vândut, mai apoi, pe piața internă, fără a plăti TVA și impozitul pe profit, prin înregistrarea în contabilitate de achiziții fictive de la alte societății controlate de persoanele suspectate.

Astfel, perchezițiile au loc atât la locuințe, cât și la sedii de societăți comerciale, urmând să fie audiate 30 de persoane pe numele cărora au fost emise mandate de aducere.

Autor

Urmărește știrile PSNews.ro și pe Google News

Citește și: