Prin măsurile economice promovate, Iohannis își dorește mai mult diploma de premiant al austerității înmânată de regimul Băsescu, decât creșterea potențialului economic al României

„România lucrului bine făcut” pe care o promite Klaus Iohannis în programul politic este fără substanță și viziune economică, dovedind încă o dată faptul că este un continuator al regimului Băsescu. Politicienii care au condus România în perioada cu cele mai mari scăderi economice din UE, de -6,6% în 2009 și de -1,1% la 2010 dau astăzi sfaturi cu privire la dezvoltarea economică prin vocea candidatului Klaus Iohannis.

Prin măsurile economice promovate, cum ar fi reducerea TVA fără o analiză serioasă de impact economic, Klaus Iohannis își dorește mai mult diploma de premiant al austerității înmânată de regimul Băsescu, decât creșterea potențialului economic al României.

O găselniță asumată de auto-intitulatul “politruc” Iohannis este reducerea TVA-ului de la 24% la 19%, fără un calcul real al impactului economic pe care această măsură o va produce. Diminuarea taxei pe valoare adăugată ar însemna un deficit anual pentru bugetul de stat de 2,7 miliarde de euro, ceea ce va compromite echilibrul bugetar. Iată cum echilibrul economic în care se află astăzi România datorită măsurilor luate de Guvernul condus de Victor Ponta poate fi periclitat, iar economiile obținute prin raționalizarea cheltuielilor publice, îmbunătățirea colectării și reducerea evaziunii fiscale să nu mai între ca finanțare pentru stimularea mediului de afaceri sau pentru dezvoltarea clasei de mijloc, motorul economiei românești. După ce s-a împotrivit reducerii CAS-ului, Klaus Iohannis dovedește din nou că și în materie de economie este un adevărat continuator al regimului Băsescu, care a tăiat pensii și salarii și a sădit ură și dezbinare între români.

În contrast cu lipsa de viziune politică și economică a lui Klaus Iohannis, rezultatele economice ale Guvernului Ponta sunt evidente prin fapte, nu vorbe: România a avut o creștere economică de 2,6% pe semestrul întâi din 2014, față de primul semestrul din 2013, ceea ce reprezintă a opta rată de majorare a PIB real din UE, crescând de două ori mai mult decât media europeană și de peste 3 ori mai mult relativ la media zonei euro. Producția industrială a crescut cu 9% în primele 8 luni ale anului 2014, față de aceeași perioadă din anul trecut.

Exporturile au crescut cu 7%, un semn în plus că România se dezvoltă sănătos din punct de vedere economic. Măsurile luate în cei doi ani de guvernare, cum ar fi creșterea salariului minim, reîntregirea pensiilor şi a salariilor pentru 1,1 milioane de români, majorarea ajutoarelor sociale, reducerea TVA la pâine, reducerea CAS și scutirea de impozit pentru profitul reinvestit au reparat nedreptățile sociale făcute de regimul Băsescu-Boc, metamorfozat acum în Klaus Iohannis și au repus economia României pe picioare.

„Romania lucrului bine făcut” este mai degrabă „Romania votului bine trădat”, prin trădarea votului a 7,4 milioane de români și promovarea măsurilor de austeritate ale regimului Băsescu. Spre deosebire de Klaus Iohannis, Victor Ponta oferă certitudine românilor prin stabilitate, reclădirea țării, muncă și siguranță, după un deceniu de cearta și scandal. Un stat pus în slujba cetățeanului înseamnă dreptate până la capăt.

După 10 ani de scandal și război, după 25 de ani de tranziție, avem nevoie de un președinte care să readucă pacea în societate și care să ne unească într-o Românie puternică. Acesta este modelul de președinte promovat de Victor Ponta.

Autor

Urmărește știrile PSNews.ro și pe Google News

Citește și: