Proba de foc pentru prezidențiabili. Ce este permis și ce nu în campania electorală

 Cei 14 candidaţi la alegerile prezidenţiale din noiembrie vor intra în campanie, oficial, la data de 3 octombrie, ora 0.00, până la data de 1 noiembrie, ora 7.00. În această perioadă, aceştia se pot promova prin intermediul mitingurilor, al adunărilor sau al marşurilor cu scop electoral, potrivit Legii 370/2004.

De-a lungul campaniei, partidele politice susţinătoare şi prezidenţiabilii înşişi au la dispoziţie o serie de modalităţi de a-şi convinge alegătorii.

Astfel, conform Articolului 37 din legea care reglementează desfăşurarea alegerilor prezidenţiale, candidaţii se pot folosi de spaţii puse la dispoziţie de către Primărie pentru a se întâlni cu alegătorii. Potrivit aceluiaşi articol, discriminările bazate pe apartenenţa politică a candidaţilor nu este permisă, notează publicația Adevărul.

Totodată, în această perioadă, candidaţii au acces gratuit la posturile de radio şi televiziune.

De asemenea, conform Articolului 15 din legea care reglementează desfăşurarea alegerilor prezidenţiale, preşedintele în funcţie poate participa la campania partidului politic sau a alianţei politice care l-a propus ori îi susţine candidatura. Totuși, președintele Traian Băsescu n-a ezitat să își afirme sprijinul pentru PMP și Elena Udrea atât în  campania pentru alegerile europarlamentare cât și în campania care urmează să înceapă mâine.

Întrebarea este: se vor conforma prezidențiabilii acestor reguli sau vor încerca să ocolească legile?

Autor

Urmărește știrile PSNews.ro și pe Google News

Citește și:

Media PNL