Propunerea inedită a unui candidat la Președinție pe modelul „debăsificarea României”

Unul dintre candidații la Președinție propune, după modelul „debăsificarea României, un program de „transilvanizare” a țării.

Este vorba despre prezidențiabilul PPMT Szilagyi Zsolt, care şi-a lansat programul electoral, intitulat „Transilvanizarea României”, program ce nu se bazează doar pe votul maghiarilor, ci şi pe votul celorlalţi locuitori transilvăneni.

„România a fost până acum un stat centralizat şi corupt. Suntem victimele acestui centralism şi corupţiei împreună, indiferent de limba maternă. Transilvania, în concepţia noastră, merită mai mult şi merită parteneriatul strategic dintre naţiunile care trăiesc în Transilvania. Regionalismul şi federalismul pentru maghiarii din Transilvania este un proiect, este o idee transetnică, este o idee transetnică care necesită solidaritatea românilor, maghiarilor şi a tuturor naţiilor care trăiesc aici, fiindcă dacă Transilvania devine mai bogată, mai confortabilă, mai bună, atunci ţara devine mai bună, mai confortabilă şi mai bogată”, a afirmat Szilagyi Zsolt, citat de Agerpres.

Candidatul doreşte promovarea valorilor transilvănene, valori pe care le consideră uitate.

„Când spunem transilvanizarea României ne gândim la extinderea naţională a acelor valori care caracterizează în sens pozitiv Transilvania: toleranţa, diversitatea, eficienţa, corectitudinea, respectul faţă de celălalt, propagarea ideii europene etc. Vrem, deci, ca România să devină mai degrabă o Transilvanie extinsă, România să fie transilvanizată”, continuă candidatul.

De asemenea, Szilagyi Zsolt consideră necesară federalizarea ţării după modelul unor alte ţări europene.

„Suntem poate singurul partid şi candidat regional şi regionalist în această cursă (…) Vrem ca regionalismul, pe principiul federalismului modern european şi axându-ne pe practicile pozitive ale regionalismului şi federalismului european, să fie o busolă şi pentru elita politică din România. Credem că exemplul Austriei, Germaniei, Elveţiei sau Belgiei sunt demne de urmat”, a completat Szilagyi Zsolt.

Autor

Urmărește știrile PSNews.ro și pe Google News

Citește și:

Media PNL