RĂZBOI în ACL. Predoiu îi pune la zid pe liberali

Cătălin Predoiu, premierul desemnat al ACL, a lansat astăzi un atac foarte dur la adresa liberalilor Sorin Frunzăverde și Ramona Mănescu, pe care îi acuză că ”au vorbit de capul lor.”

Miercuri într-un interviu pentru caleaeuropeană, Ramona Mănescu a precizat următoarele: ”Corina Cretu este un europarlamentar respectat in Europa. Chiar daca astazi partidele din care facem parte sunt in competitie interna, nu cred ca este bine sa actionam impotriva interesului reprezentarii Romaniei in Uniunea Europeana. Doamna Cretu a demonstrat profesionalism in activitatea de europarlamentar, este prima femeie din Romania care ar putea deveni comisar european si merita sustinera tuturor fortelor politice interne, in aceasta etapa.”

PNL a reevaluat. Ce spune unul din liderii PNL despre Corina Crețu

Liderul PDL consideră că cei doi lideri ai PNL nu au consultat și PDL înainte să iasă cu declarații publice de susținere pentru Corina Crețu.

”Dl Frunzăverde şi dna Mănescu ar face bine să consulte conducerea ACL înainte să-şi declare sprijinul pentru doamna Corina Creţu. Trei lideri ACL au precizat o poziţie critică foarte clară faţă de conduita lui Ponta în chestiunea propunerii Comisarului European din partea României. Este vorba de co-preşedintele Blaga, de vicepreşedintele PPE, dna Boagiu şi de subsemnatul. 

Declarând intempestiv şi de “capul lor” sprijin pentru socialista Corina Creţu, dl Frunzăverde şi dna Mănescu îl validează indirect pe Ponta. Eu nu sunt de acord cu această poziţie a lor. Dacă unii ies la atac la Ponta şi altii joacă la „ofsaid”, pretextând constructivismul politic, o să ajungem în şanţ.

Cu Ponta nu ai ce construi. El a sacrificat interesul României şi un bun comisar (Cioloş) ca să-şi arate muşchii politici. Cu Ponta nu avem decât de luptat. Sper ca aceasta eroare să nu se mai repete”, a precizat Cătălin Predoiu miercuri.

Autor

Urmărește știrile PSNews.ro și pe Google News

Citește și: