Se conturează o nouă alianță politică pe dreapta?

Alegerile prezidențiale se apropie cu pași repezi, iar partidele politice și prezidențiabili caută soluții și construiesc strategii pentru a-și maximiza șanseze pentru a ocupa fotoliul de la Cotroceni.

De curând PNL a decis să fuzioneze cu PDL, încercând astfel să lupte cu PSD și Victor Ponta, iar PMP a bătut palma chiar în weekendul trecut cu PNTCD-ul lui Pavelescu. Încercând să se întărească și partidul lui Tăriceanu pare să pregătească o alianță politică cu conservatorii lui Daniel Constantin.

Întrebat dacă pregătește o alianță politică cu PC, șeful Senatului a oferit un raspuns foarte clar: ”Mi-as dori foarte mult. Si Daniel Constantin era foarte doritor.”

Calin Popescu Tariceanu a dezvăluit la Romania TV stadiul in care se afla in acest moment discutiile dintre PLR si PC pentru formarea de grupuri parlamentare, atat la Senat, cat si la Camera Deputatilor. Presedintele Senatului a declarat ca isi doreste un asemenea acord si ca spera sa se poata face concesii de fiecare parte.

„Discutiile pe care le-am avut cu Partidul Conservator au plecat de la urmatoarea premisa: sa facem un grup parlamentar mai mic, care sa exprime mai bine politicile liberale. Discutiile sunt intr-un impas generate de unele orgolii. Eu mi-as dori foarte mult. Si Daniel Constantin era foarte doritor. Sa vedem daca putem sa facem fiecare concesii si sa ajungem la un acord”, a afirmat presedintele PLR.

Autor

Urmărește știrile PSNews.ro și pe Google News

Citește și:

Media PNL