Senatorii și deputații se întorc din vacanță. Ce proiecte vor discuta până la începerea campaniei electorale

Senatorii şi deputaţii îşi reiau astăzi activitatea. După o vacanţă lungă, vine o sesiune parlamentară dintre cele mai scurte. Practic, dezbaterile vor ocupa numai o lună, pentru că în octombrie începe campania electorală. În septembrie, aleşii au de dezbătut însă o listă generoasa de acte normative.

Printre priorităţi se numără amnistierea fiscală a pensionarilor şi a mamelor care au primit sume necuvenite din vina funcţionarilor. Legea este la Senat, unde dezbaterile au fost sistate din lipsă de cvorum.

Primarii care au fost membrii ai consiliilor de administraţie în regiile locale aşteaptă şi ei un răspuns privind eliminarea incompatibilităţilor.

Pe listă se află şi legea graţierii şi amnistiei infractorilor care au primit pedepse de până la 7 ani, adoptată în celebra marţi neagră, de la sfârşitul anului trecut şi trasă pe linie moartă, după ce a fost aspru criticată.

Imediat ce se termină vacanţa, pe masa parlamentarilor trebuie să ajungă Ordonanța de Urgență care le permite primarilor să-şi schimbe partidul cu care au câştigat alegerile, într-un interval de 45 de zile. Abia după ce documentul este depus în Parlament, poate fi publicat în Monitorul Oficial şi astfel să îşi producă efectele.

Şi reducerea CAS cu 5 puncte procentuale trebuie să ajungă pe masa deputaţilor, documentul a fost deja votat de senatori în sesiune extraordinară. Aleşii din Camera Superioară au respins cererea de reexaminare a preşedintelui Traian Băsescu.

Prima prioritate a Guvernului este însă ordonanţa care permite traseismul, şi care va debloca, susţine vicepremierul Liviu Dragnea, consiliile locale şi judeţene.

Autor

Urmărește știrile PSNews.ro și pe Google News

Citește și: